Чи можна купувати акордеони на вторинному ринку?

Вибір та покупка такого музичного інструменту, як акордеони, – задача не тривіальна. Так, у більшості музичних магазинів асортимент цих інструментів не такий вже великий, а вартість може неприємно вражати кількістю нулів у ціннику. І на жаль це актуально як для акустичних, так і для цифрових моделей, тож перший рух, який робить потенційний покупець, це іде на вторинний ринок, де продаються музичні інструменти, що вже були у вжитку. Фахівець інтернет-магазину Музлайн розповість докладніше про особливості, вигоди та небезпеки покупок на вторинному ринку і чи варто взагалі на ньому витрачати свої гроші.

акордеони

Коли проблема створює проблему

Вторинний ринок музичних інструментів, якщо говорити по справедливості, не такий вже і поганий варіант для тих, у кого малий бюджет, якби не декілька але:

  • обмежений асортимент;
  • неадекватне та неконтрольоване ціноутворення;
  • неможливість перевірити якість товару;
  • відсутність будь-яких гарантій якості.

Але чому ж люди все ж таки звертаються до нього? – частіше за все з двох причин, де перша це більш дешеві інструменти, а друга – низька обізнаність у питаннях вибору.

Що стосується конкретно акордеонів, то на вітчизняному вторинному ринку ви знайдете лише радянські та німецькі моделі приблизно одного й того самого віку. Не будемо оцінювати їхню якість з точки зору звучання та дизайну, лише скажемо, що акордеон відноситься до класу механічних музичних інструментів, які із часом і інтенсивним використанням мають тенденцію псуватися. Тож ж шанси придбати на вторинному ринку типовий неліквід дуже і дуже високі. При цьому, майте на увазі, що опції повернення неякісного товару так само як і опції сервісного обслуговування в принципі відсутні, тож ви витратите не маленькі гроші (акордеони в принципі не дешеві) а отримаєте у кращому випадку головний біль.

Обслуговування акордеона, ремонт та заміна деталей, потребують, по-перше, додаткових великих витрат, а, по-друге, залучення кваліфікованого майстра, на пошуки якого можна витратити не один місяць. Тож якщо ви зацікавлені у якісному інструменті, і в якісному результаті його використання, з вторинним ринком краще не експериментувати, бо подібна “економія” мало того що не раціональна, так іще і абсолютно безглузда.

купити акордеони

Можливо, єдиний варіант покупки акордеона на вторинному ринку полягає в тому, що інструмент ви вибираєте для необтяжливого хобі, або в якості фото реквізиту. Погодьтеся, навіть звучить все це дуже і дуже комічно. Тож, на думку фахівців інтернет-магазину Muzline, вторинний ринок хоча і не погане явище саме по собі, але в окремих випадках впевненість в його ефективності і безпечності може нашкодити, наприклад, кар’єрі музиканта.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь