Ніжин бере участь у Всеукраїнській акції «7 чудес України: малі батьківщини великих українців»

 

 

 

 

На оперативній нараді начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак повідомила про всеукраїнську акцію, в якій бере участь Ніжин:

“Управління культури і туризму, разом з краєзнавчим музеєм та НДУ імені Миколи Гоголя збирає і готує матеріали щодо участі в акції: «7 чудес України: малі батьківщини великих українців». Кожен учасник готує матеріали про відому особистість з його краю. Матеріали потрібно подати до 1 березня.

Громада Ніжина обрала колоритну постать відомого мореплавця Юрія Лисянського.
Засновник акції Микола Томенко на сайті 7chudes.in.ua подомляє: “Ідея проєкту “7 чудес України: малі батьківщини великих українців” — це популярна, об’єднуючого характеру версія презентації найвизначніших українців, які зробили найбільший внесок в ідеологію чи світогляд українського світу — розбудови української культури, історії, державності. Ми дамо більше відомостей про цих відомих людей – життя, творчість, сім’я, – створимо позитивну ауру довкола них”.
“Оргкомітет за участі експертної ради визначить 21 фіналіста, – зазначила Т. Бассак. – Сподіваємося, що історія Ю. Лисянського не залишиться непоміченою, і ми потрапимо до фіналу”.

Після оголошення результатів акції Оргкомітет бере на себе зобов’язання протягом наступного року з метою популяризації фіналістів акції підготувати та випустити про них фільми, повідомляє 7chudes.in.ua.
Валентина Пильник
Фото з мережі
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь