Комунальники «відхрещуються», а гора сміття «росте»

 

 

 

 

Одна неприбрана смітинка може перерости в стихійне сміттєзвалище, яке організовують «високоморальні» люди. Чомусь так повелось, і Ніжин не є винятком, що люди оминають сміттєві контейнери й складують непотріб біля свого ж будинку. І якщо взимку – це будівельне та побутове сміття, то влітку це ще й органіка, що гниє.
Така, можна сказати, катастрофа, спіткала й жителів багатоповерхівки за адресою Шевченка, 96. Про це журналістам сайту «Нежатин» розповіла місцева мешканка Олена.

«Три роки тому ми з мешканцями будинку насилу позбулись цього сміттєзвалища. Тоді ходили у міськвиконком, писали заяву, адже, як виявилось, домогтись цього було не так просто, як і зараз. Дана територія, за нашим будинком, не відомо, кому належить. В КП «ВУКГ» кажуть, що вони не обслуговують цю ділянку, а ЖЕК також «відхрещується», адже це не наша прибудинкова територія. Крайніх не знайти… Ми б і самі з задоволенням прибрали, та це не гарант, що вже завтра це не стане приводом створити нове сміттєзвалище, адже, якщо територія нічия, то і відповідальних нема. Якби нам віддали у підпорядкування, висадили б деревця, квіти, почали облагороджувати та тільки нашої ініціативи замало», – коментує ніжинка Олена.

І поки влада «розводить руками», а люди бідкаються, сміття лежить на місці, і його стає більше. Мешканці будинку налаштовані рішуче і добиватимуться дій влади, аби у співпраці вирішити проблему. Проте дана ситуація є непоодинока. Адже в Ніжині до сих пір є території, за які ніхто не відповідає. Натомість є й такі, які обслуговують одразу декілька структур і отримують за це відповідно кошти з бюджету.

Депутат, який опікується даним мікрорайоном Сергій Охонько, звертається до влади міста розробити чітке зонування територій, Аби не допускати такої ситуації, як з будинком за адресою Шевченка, 96. «У міськраді мають підняти питання чіткого зонування територій міста та розподілити їх у відповідальність комунальних служб, аби не залишались «темних плям» на території Ніжина, які ніхто не обслуговує. Тому що постійних депутатських звернень не напишеш по кожній купі сміття. Питання потрібно вирішувати не локально, а системно, аби в подальшому подібних скарг від ніжинців не виникало», – коментує депутат.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь