Юних та активних ніжинців запрошують до “Пласту”: що це і чим корисне

 

 

 

 

У Ніжині створюють “Пласт” та запрошують приєднуватись до організації.

«Пласт” — це та організація, яка дає дуже потужні сенси, зміст і відчуття причетності до формування здорового середовища і свідомого покоління.
👍Які знання та навички отримають діти?
Особливий акцент ставиться на вихованні у дітей відповідальності, лідерських навичок, на вмінні критично мислити. Діти вже самостійно роблять якісь невеличкі проекти для «Пласту» чи громади. Особлива увага приділяється вмінню працювати у команді. Їм дають можливість самим організовувати якусь частину занять, мандрівок.
👍Як саме буде проходити виховна діяльність?
У гуртках діти займаються відповідно до свого віку: 2-6 років – пташата, 6-11 – новаки, 12 -18 – юнаки. Дорослі від 18-35 – старші пластуни та від 35 – пластуни-сеньйори
😉Гуртки з 6-8 дітей, як правило, займаються з вихователем раз на тиждень по півтори години. Заняття для наймолодших проходять у формі гри, розваг.
😉У групах до 12 років діти граються у різні пізнавальні ігри, через які отримують певні знання, співають, майструють, дискутують, малюють, вивчають українські традиції, навчаються як знаходити шлях за знаками.
😉У групах дітей старшого віку більше уваги приділяється їх саморозвитку. Для цього розроблені спеціальні виховні програми. Діти виробляють у собі позитивні навички, серед яких – здатність дотримуватися правил у грі, робити добрі вчинки, виконувати певні обов’язки, тощо. А ще бути зібраними, привітними, вихованими.
👍Хто такі пластуни?
Пластуни — це звичайні люди, які мають «життєрадісні очі, червоні щічки та вуха як вуха», а їхньою найбільшою мрією є «зійти на Еверест» та «щоб Україна була могутньою державою».Збудувати могутню державу? Тисячі пластунів у всьому світі роблять для цього чимало, і Ви можете їм в цьому допомогти, адже могутність держави визначається передовсім її молодим поколінням, нашими дітьми.
👍Чим будуть займатися з дітьми?
Кожен пластовий провідник добре розуміє, що Пласт є організацією, яка не тільки раціонально заповнює дозвілля своїх членів, а й ставить до них певні вимоги. Ці вимоги визначає пластова ідеологія: пластун повинен працювати над собою, над своїми знаннями і характером, щоб досягти певного ідеалу.«Праця над собою» відбувається в процесі завдань, які допомагають це здійснити на практиці. Протягом всього пластування дитина пізнає себе і навколишній світ, отримує різні вміння, виробляє в собі позитивні навички (наприклад: робити добрі вчинки, виконувати певні обов’язки), гартує характер (виробляє розуміння потреби дотримуватися правил у грі, підкорятися іншим тощо). У цьому їй допомагають спеціально розроблені виховні програми: проби, вмілості, а для наймолодших ще й історичні ігри.

Якщо Ви зацікавились, то телефонуйте 0960755689😉

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь