Що відомо про виноробню Bortolomiol та її вина: найцікавіші факти

 

 

 

 

Італійська компанія Bortolomiol відома тим, що однією з перших почала виробляти просекко з мінімальною кількістю цукру – сухе, екстра-сухе, брют, екстра-брют. В асортименті бренду представлено кілька десятків різновидів ігристих вин з округлим насиченим смаком, повнотілим ароматом та іншими чудовими органолептичними властивостями. У статті ми розповімо про історію виникнення компанії, а також про найпопулярніші продукти Bortolomiol. premium_photo-1661349707621-e27596144a03?q=80&w=1470&auto=format&fit=crop&ixlib=rb-4.0.3&ixid=M3wxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8fA%3D%3D

Як з’явилася компанія Бортоломіол?

Винний будинокl був заснований наприкінці 40-х років виноробом Джуліо Бортоломіолом, предки якого ще з середини XVIII століття займалися вирощуванням і переробкою винограду в регіоні Венето. Там же, неподалік міста Вальдоббьядене, Джуліо заснував власну компанію з виробництва ігристих вин, відновивши покинуті виноградники. З ініціативи засновника Bortolomiol було започатковано «Братство Просекко». А на початку 60-х років ,знову ж таки завдяки зусиллям Джуліо, було організовано першу національну виставку італійських ігристих вин, яку пізніше було переформовано на «Форум». Але Джуліо Бортоломіол прославився не лише як популяризатор просекко. Бізнесмен багато експериментував із виробництвом алкогольних напоїв, використовуючи метод Мартінотті-Шарма. Згідно з цим методом вторинна ферментація алкогольних напоїв здійснюється не в пляшках, як це відбувається при виготовленні шампанського, а у великих автоклавах, де підтримується температура +10-12 градусів за Цельсієм. В результаті цих експериментів на початку 60-х років компанія Bortolomiol створила перше просекко брют у регіоні Венето. Пізніше завдяки зусиллям Джуліо Венето набув престижного статусу DOC. Сьогодні компанією успішно управляє дружина та дочки засновника – продукція Bortolomiol регулярно заробляє високі нагороди у профільних конкурсах та виставках.

Найпопулярніші вина Bortolomiol

Більшість споживачів з усього світу віддають перевагу наступним продуктам бренду:

  1. Miol Treviso. Колір – блідо-золотистий. Смак – свіжий і водночас легкий, з яскравою кислинкою. В ароматі відчуваються нотки цитрусових, абрикосу, персика.
  2. Prior Valdobbiadene Superiore. Колір – солом’яний, із легким зеленим відтінком. Смак насичений та повнотілий, з домінуючою кислотністю нектаринів та зелених яблук. В ароматі відчуваються весняні квіти, чебрець, цитрусові.
  3. Miol Treviso Extra-Dry Це ігристе вино блідо-жовтого кольору можна придбати на MAUDAU. Смак напою – сухий, з багатьма фруктовими нотками. В ароматі відчуваються абрикос, груша, персик, лайм, зелений мох, папороть.

А якщо потрібно одне з найпрестижніших різновидів просекко, варто вибрати Riserva del Governatore. Це ігристе вино робиться з винограду Шардоне та Піно Нуар. В ароматі відчуваються лимон, яблуко, білі квіти. Напій відноситься до категорії екстра-брют, оскільки містить лише 4 грами цукру на літр.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь