11 несподіваних способів очистити організм від токсинів

 

 

 

 

У світі сьогодні так багато токсинів і токсичних речовин, що стає неможливо уникнути їхнього впливу.

Хімічні токсини можна знайти в продуктах харчування, в повітрі і навіть у наших улюблених гаджетах: пестициди, ртуть і навіть уран – ці всі речовини погіршують здоров’я. Якщо правильно очищувати організм, ми можемо запобігти ряду захворювань, які можуть починатися з впливу токсинів.

Ми розповімо вам про 11 способів, які допоможуть вам детоксикувати ваше тіло і повернути здоров’я, інформує UkrMedia.

Пийте червоне вино

Може здатися дивним, що для очищення тіла використовується алкогольний напій. Тим не менш, є багато досліджень, які доводять, як лише один стакан червоного вина в день може нормалізувати рівень холестерину і навіть справилися з запальними процесами.

Приймайте активоване вугілля

Активоване вугілля не містить кисню і таким чином набуває абсорбуючих властивостей. Вугілля може вивести більшість токсинів, важких металів і отрут з вашого тіла. Рекомендується приймати таблетку перед їжею або вживанням алкоголю.

Пийте багато води

Вода є природним джерелом для “змивання” шкідливих речовин – чим більше ви п’єте, тим швидше токсини вийдуть з організму через сечовивідні шляхи. Є хорогий напій, який може допомогти очистити ваше тіло – просто додайте 2 ст.л. органічного яблучного оцту на 500мл води. Пийте щодня вранці.

Уникайте рафінованого цукру

Рафінований цукор і штучні підсолоджувачі змушують тіло блокувати природний обмін речовин і накопичувати в крові занадто багато глюкози. Таким чином, створюється замкнуте коло набору ваги, а ризик отримати діабет і серцеві захворювання. Натомість вживайте органічний коричневий цукор, кленовий сироп та інші природні підсолоджувачі. Ви помітите, що ваше тіло потребує позбутися цукру- це почнеться тоді, коли ваша тяга до солодощів почне рости.

Їжте органічні продукти

Органічні овочі, фрукти та м’ясо не містять токсинів, таких як пестициди або антибіотики. Перехід на органічні продукти покращать ваш метаболізм і допоможе вашій травній системі краще справлятися з видаленням непотрібних токсичних відходів з вашого тіла. Оброблена їжа ніколи не забезпечить стільки поживних речовин, скільки органічна. Вирощуйте власні овочі або купуйте у місцевих фермерів.

Очистіть повітря від токсинів

Токсини і токсичні речовини можуть потрапити у ваш будинок через відкриті вікна. Отже, очищення повітря – це хороша ідея, купіть очищувач повітря, і він виконає цю роботу. Допоможе також просте витирання меблів і вологе прибирання.

Замість ранкової кави – зелений чай

Кава, особливо коли не фільтрується, містить кафестол, молекулу дитерпеноїда, що може підвищити рівень холестерину. Уникайте збільшення поганого холестерину, тому краще пийте зелений чай або будь-які інші трав’яні чаї.

Час від часу намагайтеся постити

Ми їмо і їмо, а потім знову їмо. І більшість того, що ми п’ємо, складається з оброблених продуктів і рафінованого цукру. Голодування протягом дня або двох може допомогти очистити організм від шкідливих речовин, а також підготувати його до більш здорового харчування, знижуючи апетит.

Відвідуйте сауну та займайтеся фізичними вправами

Потовиділення – це природний спосіб очищення організму від токсинів. Чим більше ви потієте, тим чистішим стає організм. Рекомендується відвідати сауну і добре пропотіти. Проте, спочатку проконсультуйтеся з лікарем, оскільки для деяких людей, які мають проблеми зі здоров’ям, висока температура шкідлива.

Вживайте пробіотики

Ваша травна система і те,наскільки добре вона працює, є ключем до хорошого очищення тіла. Щоб сприяти кращому функціонуванню шлунка і кишечника, приймайте пробіотики у вигляді добавок або їжте пробіотичні продукти. Одним з продуктів, багатих на пробіотики, є кефір або звичайний йогурт.

Готуйте детоксикаційні коктейлі

Зміна ваших звичок харчування може бути дуже ефективною для очищення тіла. Споживання клітковини покращує травлення і, отже, допомагає очистити вашу систему природним способом. Готуйте коктейлі з фруктами та овочами або пробіотичними продуктами, такими як кефір або йогурт. Ви можете міняти інгредієнти, але використовуйте сирі продукти (і, звичайно, мийте їх перед вживанням).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь