Власники карт Приватбанку в небезпеці: шахраї придумали нову схему

 

 

 

 

Власники карт Приватбанку знову опинилися в небезпеці – шахраї почали масово знімати гроші з чужих рахунків.

Тисячі українців стали отримувати повідомлення з попередженням про блокування картки.

“Шановний клієнт, ПриватБанк в цілях безпеки заблокував картку. Зверніться за номерами телефонів…” – приблизно такий текст вказується в повідомленні.

 

Так виглядає схема шахраїв – спочатку масово розсилають СМС із нібито блокування банківських карт. Якщо передзвонити на вказані у повідомленні номери, можна залишитися без грошей на рахунку.

“Співробітник банку” називається представником Центрального управління безпеки Національного банку України. Далі йдуть розпитування про те, чи має клієнт інші банківські карти, чи передавав він свою карту кому-небудь, чи не було помилок при введенні коду авторизації.

Шахрай переконливо пояснює, що хтось намагається зламати вашу карту і зняти готівку. А щоб врятувати свої кровні, потрібно піти до банкомату і передзвонити. Для того, щоб підтвердити, що з вашою карткою все гаразд, потрібно назвати повний номер картки, термін її дії, ще й СVV-код.

ПриватБанк нагадує, що такі СМС вони ніколи не розсилають. Крім того заборонено передавати третім особам приватні дані банківських карт – номер картки, термін її дії, ще й СVV-код.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь