В Україні ввели збір за виліт пасажирів

 

 

 

 

З 7 серпня 2020 року в Україні набув чинності закон про внесення змін до Повітряного кодексу України, згідно з яким була запущена система збору за виліт пасажирів.

Відтепер державне мито стягуватиметься за кожного пасажира, який вилітає з аеропорту і за кожну тонну вантажу, що прибуває в країну або відправляється з неї.

У законі також сформульований термін «державне мито на суб’єкт авіації» і відповідальність за порушення регламенту і термінів сплати державного мита для суб’єктів авіаційної галузі.

Ставка державного повітряного податку для кожного пасажира на внутрішніх рейсах становить 0,5 долара США, а на міжнародних рейсах – 2 долари США. Кожна тонна вантажу, яку вивезуть з країни обійдеться в 2,50 долара США. Якщо транспорт міжнародний  10 доларів.

Варто уточнити, що держмито не стягуватиметься в тому випадку, якщо перевозиться високопосадовець чи делегація країни. Також податком не обкладається вильоти з гуманітарною допомогою, і ті, які пов’язані зі стихійними лихами.

Сплата мита скасовується при перевезенні дітей в віці до двох років, під час перевезення транзитних пасажирів, пасажирів з сервісними квитками, і в разі, якщо один нерегулярний рейс перевозить не більше 10 пасажирів.

Нагадаємо, що українські аеропорти не дорахувалися більше мільйона пасажирів через карантин

Державіаслужба повідомила, що в першій половині 2020 року українські аеропорти втратили 1,3 мільйона пасажирів через карантин. Тільки пасажиропотік знизився на 67 відсотків в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Також ми писали про те, що за різними оцінками, збитки авіакомпаній від наслідків коронавірусу в першому кварталі склали 10-15 мільярдів гривень.

Джерело: fbc.net.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь