Половина українців отримує трохи більше мінімалки

 

 

 

 

У Державній податковій службі України прокоментували практичну можливість підвищення мінімальної заробітної плати для українців на 40% і розповіли, скільки в середньому отримує більшість співгромадян. У відомстві вважають, що це цілком можливо, як заявив голова ДПС для ЗМІ.

За статистикою податкової служби, за підсумками 2019 року біля 350 тисяч українців отримували зарплату менше від рівня мінімалки (4173 грн).

Аналогічний показник зафіксовано і щодо тих українців, які заробляли трохи вище середнього рівня (понад 10 500 гривень) – це 360 тисяч осіб. Іншими словами, більша частина українців отримує щось середнє між рівнем мінімалки і середньою зарплатою.

Як заявив глава ДПС, зниження податку на 10% для бізнесу дозволить трохи розвантажити фонд оплати праці в контексті підвищення мінімалки. Замість цього, можна заробити зазначені гроші через контроль за податками на іноземні доходи та через інші методи.

Зокрема, мова йде про декларації багатьох чиновників і бізнесменів, які приховують частину майна, щоб не сплачувати податки до казни України.

Нагадаємо, що в в Україні перший етап зростання мінімальної заробітної плати запланований на вересень 2020 року. Мінімалку підвищать до п’яти тисяч гривень.

Однак деякі українські експерти вважають, що різке підняття заробітних плат може безпосередньо вплинути на макроекономічні показники та інфляцію.

Джерело: fbc.net.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь