У Ніжині говорили про минуле заради майбутнього (Фото)

 

 

 

 

Перший день реалізації проекту соціальної дії “Діалог про минуле заради майбутнього” видався дуже насиченим! Відкриття проекту, фестиваль публічної історії та історичної реконструкції, публічний лекторій та вечірня екскурсія і це при 35-тиградусній спеці!!!
Але нам все вдалося! Як сказав сьогодні Геннадій Дудченко (директор Ніжинського краєзнавчого музею), нарешті історія вирвалася з тісних і душних кабінетів на вулицю! Справді, публічна історія має неабиякий попит у нашому місті. І сьогодні ціла команда істориків та волонтерів Ніжина працювала над тим, щоб задовільнити цей попит. Тож настав час подякувати усім, хто доклав свою руку до сьогоднішнього дійства.
Дякуємо передусім учасникам фестивалю за інтерес до минулого нашого міста.
Слова великої вдячності усім, хто долучився до проекту в якості партнера, волонтера, гіда, лектора, а саме ректорові Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександру Самойленку, ГО”Лабораторія Ініціативної Молоді” та КЗ “Ніжинський міській молодіжний центр” в особі Анжели Тимченко, Ніжинській міській раді, зокрема, Тетяні Плетньовій, Владиславу Ляху та Інвестиційному відділу, Роману Желєзку та Управлінню культури та туризму, Катерині Шекері та чудовим дівчатам з Ніжинської молодіжної ради (Надії Капленко, Тетяні Сунці, Катерині Пилипенко та іншим дівчатам-волонтеркам), Геннадію Дудченку та Аліні і Еліні з художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею імені І.Спаського, Центру Stem-освіти “Ідея” та Дмитру Тимошику, депутатці Ніжинської міської ради Наталії Радченко, голові правління ГО “Ніжинське археологічне товариство при НДУ імені Миколи Гоголя та його членам, які забезпечили чудові майстер-класи, директорці музейного комплексу НДУ Анні Парубець та доценту кафедри історії України Максиму Потапенку, викладачам та деканові історико-юридичного факультету Володимиру Мартиненку за допомогу та підтримку, а також студентам-міжнародникам, які сьогодні на практиці долучилися до проекту від Британської Ради та надали організаторам неоціненну допомогу! Велика подяка також кафе “Автограф” за частування учасників фестивалю неймовірно смачним та освіжаючим “гоголівським квасом”.
Усі разом ми змогли зробити для ніжинців справжнє свято публічної історії та історичної реконструкції!
Джерело: ndu.edu.ua

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь