Ніжинщина: викрито «банківського» шахрая

 

 

 

 

Співробітники Ніжинського районного відділу поліції встановили особу зловмисника, який під виглядом співробітника банку заволодів заощадженнями мешканки району у сумі майже 15 тисяч гривень. Поліцейські провели санкціонований обшук вдома у чоловіка та вилучили речові докази злочинної діяльності.
Повідомлення про шахрайські дії фальшивого «співробітника банку» надійшло до поліції в середині жовтня нинішнього року. 46-річна мешканка одного з сіл Бобровицької територіальної громади пояснила поліцейським, що до неї зателефонував незнайомець та представився працівником служби безпеки банку. Зі слів цього чоловіка, картковий рахунок заявниці було заблоковано, і для відновлення його чинності слід назвати всі реквізити картки. Потерпіла так і зробила, після чого з її рахунку зникли всі гроші у сумі майже 15 тисяч гривень.
За фактом кримінального проступку дізнавач відділення поліції № 2 (м. Бобровиця) Ніжинського району відкрив кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).
В ході досудового розслідування поліцейські виконали низку слідчих дій, у тому числі — із застосуванням можливостей оперативних підрозділів поліції. У підсумку, правоохоронці встановили, що до шахрайства може бути причетний 26-річний уродженець Донеччини, який останніми роками мешкає у Києві.
Сьогодні вранці поліцейські Ніжинського району виїхали до столиці та провели санкціонований обшук у помешканні зловмисника. В ході цієї слідчої дії правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, понад десяток мобільних телефонів, банківські та сім-картки, інші речові докази. Вилучене направлено на експертне дослідження.
Наразі в рамках досудового розслідування поліція перевіряє чоловіка на причетність до інших подібних злочинів.
Триває досудове розслідування.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь