У Ніжині вже продають готову кутю. Фото

 

 

 

 

Завтра – Різдво. Напередодні цього світлого християнського свята на стіл традиційно подають кутю. Це традиційна основна Різдвяна страва, яку готують із вареної пшениці, додаючи мед і мак.

У Ніжині на базарі сьогодні зранку охочі купують вже готову, зварену кутю.

Дбайливі господині-продавчині гостинно пропонують на вибір:

зварені зерна пшениці – 20 грн за стакан,

і варена кутя з родзинками, горіхом та чорносливом – 30 грн. 

Рецепт приготування куті:

Інгредієнти:

  • пшениця — 400 г;
  • мак — 250 г;
  • волоські горіхи — 150 г;
  • родзинки — 150 г;
  • мед — 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Пшеницю промити та замочити у воді.
  2. Крупу залити водою і варити на слабкому вогні до готовності. Пшениця має стати м’якою, але не розваритися повністю. Якщо необхідно, під час варіння підлити воду.
  3. Мак та родзинки замочити у воді, горіхи порізати.
  4. Змішати пшеницю, мак, горіхи, родзинки, додати мед за смаком і все перемішати.
  5. Подавати кутю холодною. Смачного! (life.nv.ua)

Фото Нежатин

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.