Ніжинці отримали захмарні платіжки за опалення. З чим це пов’язано?

 

 

 

 

Ніжинці висловлюють обурення у соцмережі з приводу платіжок, які надходять за надані ТОВ «НіжинТеплоМережі» послуги за опалення.  Вказані в них суми значно зросли.

З чим це пов’язано? Адже, згідно з меморандумом, укладеним між органами місцевого самоврядування і Президентом у 2021 році, тарифи для населення повинні залишитися на рівні попередніх років — різницю ж у тарифах у цьому опалювальному сезоні компенсує Ніжинська міська рада. Крім того, люди невдоволені тим, що у Ніжині тарифи на опалення вищі, ніж у Києві та Прилуках.

З цими запитаннями журналіст сайту «УН» звернулася до технічного директора ТОВ «НіжинТеплоМережі» Володимира Школьного.

-Хочу всіх заспокоїти: тарифи для населення на опалення не змінилися і до кінця опалювального сезону не змінюватимуться. Сьогоднішня вартість однієї гігакалорії складає 2636 грн. 83 коп.  Але для населення вона залишається на попередньому рівні – 2036 грн. Тобто 600 грн. з кожної гігакалорії, як і обіцяла, компенсує нашому підприємству Ніжинська міська рада. Ми вдячні Ніжинському міському голові Олександру Кодолі та його команді за розуміння.

Щодо захмарних сум у платіжках, пояснюю наступне. Ми переходимо на нову програму, яка тільки узгоджується. 12 січня відбувся технічний збій при передачі інформації від підприємства до банків. До завтрашнього дня цю прикру помилку буде виправлено.

Достовірні суми споживачів послуг на опалення містяться на сайті ТОВ «НіжинТеплоМережі» в «особистих кабінетах». Ніжинці можуть перевірити дану інформацію.

Які тарифи діють у Прилуках, я не знаю. А от що стосується Києва, це місто — мільйонник. Там зовсім інші масштаби. Існує пряма залежність між розмірами будинку та ціною на опалення: чим більше будинок, тим менше ціна.  Приміром, у 14-27 поверхових будинках тепла на 1 кв. м витрачається менше, ніж у 5 поверхівках Ніжина.

Просимо вибачення у жителів Ніжина за тимчасові незручності.

Автор: журналіст сайту «УН» Валентина Савчук

Фото автора

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь