Ніжинська громада та допомога ЗСУ та ТРО

 

 

 

 

Попри військовий стан травень та червень для нашої області і міста зокрема видалися досить спокійними, майже мирними… Але війна залишається…

Так вже склалося, що в нашому Ніжині часто “гуляють” різного роду плітки, що до недофінансування, недоїдання і, або ж не такого як належить ставлення до наших військовослужбовців та ТРО.

Аби розставити крапки над “і” наша редакція вирішила проаналізувати цю ситуацію. Тим паче, що на засіданні виконкому, 16.06.2022 приймалось рішення, що стосувалось фінансування потреб саме ЗСУ з боку нашої громади. Додамо, що з початку бойових дій було прийнято низку подібних рішень.

Пояснюємо, що ми не намагаємось “розхитати” ситуацію. А проводимо роз’яснення для населення. Аби плітки, про які ми згадали на самому початку, якраз і не стали приводом для таких “розхитувань”.

Саме тому ми взяли коментар у Ататолія Іваницького головного спеціаліста відділу Надзвичайних ситуацій, Цивільного захисту населення, Оборонної мобілізаційної роботи.

Скажу одразу, з самого початку військових дій наша громада організувалась дуже швидко. Паніки як такої не було. А робилось все можливе для захисту нашого Ніжина! В свою чергу виконавчим комітетом та Ніжинською міською радою було зроблено все для забезпечення потреб ЗСУ та ТРО. Міський голова одразу поставив задачу створити надійний тил для військових, та зробити все можливе для якнайшвидшого вирішення усіх питань забезпечення ЗСУ та ТРО. Робота проводилась у двох напрямках. Перший, офіційний, адміністративний, ним керував Федір Вовченко, та другий волонтерський, ним опікувався і організовував секретар ради Юрій Хоменко. Якщо говорити про те, що було зроблено то слід зазначити, що наша громада надала об’єкти для розміщення та проживання військовослужбовців, і повністю взяла на себе усі комунальні витрати. Було надано і транспорте забезпечення, як для перевезення особового складу так і майна та обладнання, також неодноразово допомагали і допомагаємо з ремонтами техніки та забезпечуємо паливно мастильними матеріалами. Надавались будівельні матеріали, обладнання та інструменти для облаштування оборонних споруд. Також було організовано харчування, допомагали засобами особистої гігієни, одяг. Взагалі шукали і знаходили все потрібне для наших захисників. Продовжуємо це робити і зараз, адже лише так можна наблизити нашу перемогу. Хочу додати ще декілька слів вдячності нашій міській самообороні. Під час бойових дій ці люди робили колосальну роботу. Вони охороняли всю міську інфраструктуру, об’єкти забезпечення лікарні, школи, підходи до міста, чергували на блокпостах. Ми ніжинці у ці важкі часи довели, що ми згуртовані, сильні і незламні. Саме тому ми вистояли і перемога обов’язково буде за нами, адже ми продовжуємо працювати і підтримувати тих, хто нас захищає“, – поділився Анатолій Петрович.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь