“Українці, ви – неймовірні!”: ввечері, 10 жовтня, споживання електроенергії знизилось близько на 10-11%

 

 

 

 

Українці відгукнулися на прохання влади щодо зменшення енергоспоживання і допомогли знизити навантаження на енергосистему.

Про це у Facebook написав міністр енергетики Герман Галущенко.

Українці, ви – неймовірні! Вчора ми отримали від вас масовий відгук на звернення влади з проханням допомогти знизити навантаження на енергосистему і зменшити побутове споживання електроенергії ввечері. Так, наприклад, лише Рівненська та Київська області з містом Києвом вчора ввечері добровільно зменшили споживання на близько 10-11%” — написав він.

Галущенко подякував українцям за “свідоме скорочення побутового енергоспоживання” вчора ввечері.

Ваша підтримка дійсно допомогла! Якщо сьогодні ввечері ми всі зможемо повторити такий свідомий підхід до розумного енергоспоживання, графіки аварійних відключень по країні можуть бути суттєво скорочені“, — зазначив він.

Міністр нагадав, що ракетний удар по нашій енергосистемі 10 жовтня – вже другий за осінь. Перша спроба відбулася 11 вересня. Тоді за 4,5 години було відновлено енергопостачання майже всім постраждалим споживачам.

Вчорашня атака була значно потужніша. Наразі ще є відключені споживачі у Сумський, Тернопільській областях“, — зазначив Галущенко.

Водночас, за його словами, повністю відновлено електропостачання у Києві, Хмельницькій, Дніпропетровській, Київській, Житомирській, Львівській, Полтавській, Черкаській областях.

Але сьогодні росіянами продовжуються обстріли енергетичних об’єктів і інфраструктури. Дякую всім українцям за розуміння і готовність терпляче чекати відновлення. Ремонтні бригади працюють цілодобово, але маємо масові пошкодження, то ж роботи багато“, — написав міністр.

Суспільне

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь