Страхування життя: поняття та міфи

На жаль, кожен із нас може стикатися з різноманітними негараздами та ситуаціями, які загрожують життю та здоров’ю. Звісно, ніхто не хоче думати про погане, але потурбуватися про свої близьких варто. Тому практика страхування життя дуже розповсюджена, особливо за кордоном, але поступово у нас також стає популярною така послуга, хоча досконального розуміння її досі немає.

Що таке страхування життя?

Страхування життя (Life insurance) спрямоване на захист інтересів застрахованого в довгостроковій перспективі. Класичні програми передбачають виплату родині особи, що оформила поліс, певної суми в разі втрати працездатності чи смерті. Розмір страхового відшкодування може суттєво відрізнятися залежно від компанії, у яку звертаєтеся.

Ще одна варіація life-страхування – це накопичення коштів на пенсію, навчання дитини. Тобто впродовж певного часу відкладатимете гроші на спеціальний рахунок, до того ж будуть нараховуватися бонуси. Наприкінці терміну дії проводяться виплати.

Багато українців не поспішають страхувати життя, основні причини цього:

  • недовіра до СК;
  • відсутність підтримки та пропагування з боку держави. Люди досі не розуміють, що саме вони несуть відповідальність за власне життя, отже, ніхто їм нічого не винен;
  • невелика кількість потужних страхових компаній.

Часто виникає питання щодо того, кому потрібне страхування життя. Насправді не варто думати, що це знадобиться лише для людей похилого віку, адже трапитися неприємність може з кожним, причому в будь-який момент.

Популярні міфи про страхування життя

СК «Арсенал Страхування» (https://arsenal-ic.ua/) вже багато років працює з цією програмою, тому доводилося стикатись із найрізноманітнішим думками клієнтів та розвінчувати міфи, що сформувалися в суспільстві. Серед помилкових суджень багато таких, які стають перепонами для людей, заважають придбати подібний поліс.

Міф №1: страхування життя – це дорого

Більшість людей дійсно не орієнтуються в тому, скільки коштує поліс. Так, за дослідженнями однієї з міжнародних компаній, вартість страхування, яку собі уявляють люди, на 213% вища, ніж насправді. Тобто потенційні клієнти думають, що поліс коштуватиме у 2 рази більше, ніж фактично.

Поліси дуже відрізняються за ціною, причому враховуються всі ризики, з якими можна зіткнутися. У результаті цього й формується ціна. Тобто в тому разі, якщо ви займаєтесь екстремальними видами спорту, ваша страховка буде дорожчою, якщо працюєте в офісі – дешевшою.

Міф №2: я не годувальник сім’ї, тому поліс мені не треба

Такі думки можуть мати, наприклад, домогосподарки чи люди з невеликою зарплатою, а також ті, хто втратив роботу. Насправді в площині страхування життя та здоров’я кожна людина має цінність. Наприклад, домогосподарка, яка слідкує за побутом, готує їжу та виконує десятки інших робіт удома, у разі хвороби не зможе це робити. Коли сім’я такої застрахованої особи отримає виплати, це дещо полегшить буття.

Міф №3: я занадто молодий для страхування життя

Дуже небезпечна думка, адже ніхто не може бути занадто молодим для цього. СК пропонують поліси для людей різного віку, оскільки й ризики в них відрізняються. Чим молодший страхувальник, тим дешевше обходиться поліс, адже ризик для його життя та здоров’я незначні.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь