Тендітна і відважна фельдшер з Ніжина Дар’я Гомоляко визначилася з професією, коли ще дитиною рятувала свого батька

 

 

 

 

Насправді трудовий стаж фельдшера з Ніжина, яка працює в КНП “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва” Дар’ї Гомоляко можна сміливо рахувати ще з її 10-тилітнього віку.

Адже, походячи з медичної династії, саме в 10 років маленька Дар’я зробила першу в житті ін’єкцію. І не кому-небудь, а власному татусеві. А було це так …

Тато, фельдшер бригади швидкої медичної допомоги, ліг відпочити після напруженої зміни. Раптом до кімнати залетіла бджола і вкусила його в шию. Із-за того що мав алергію на укус бджіл, стався набряк Квінке. Поруч тата нікого крім маленької Дар’ї, тож вона, слухаючи команди батька власноруч знайшла необхідні ліки, наповнила ними шприц і вколола його татусеві. Так медицина увійшла в життя Дар’ї Гомоляки назавжди.

Це вже потім було навчання в Київському медичному університеті народної медицини та робота в складі спеціалізованої психіатричної бригади швидкої медичної допомоги 16-ої підстанції. Спочатку допомагала мамі в звичайній сільській амбулаторії, де матуся до нині працює акушеркою. Це вже потім… прийде війна. І вже доросла Дар’я Гомоляко, ні хвилини не роздумуючи, відразу помчить до рідного Ніжинського військомату: вона – медик, вона мусить бути саме там, де потребуватимуть її допомогу.

Коли ворог стоятиме у воріт, вона їздитиме по блокпостах, надаючи допомогу нашим бійцям.Вона вивозитиме поранених… Вона разом з колегами-медиками створюватиме мобільний госпіталь у бомбосховищі…Вона вночі, ризикуючи власним життям, не дивлячись на жорстку комендантську годину, пробиратиметься через півміста щоб врятувати життя старенькій одинокій жінці, що зазнала важкої травми у себе в квартирі… Вона займатиметься волонтерством, збираючи ліки, предмети гігієни та першої необхідності для наших військових та цивільних.

Таких прикладів справжнього героїзму в житті Дар’ї ще можна назвати багато. Про це свідчать й листи-подяки від військових, які продовжують надходити на адресу Центру.

А ще Дар’я отримала подарунок-відзнаку з рук президента Товариства Червоного Хреста України Миколи Єфремовича Поліщука.

“Ми щиро пишаємось своєю колегою! Ось такі справжні Герої працюють в нашому #НайкращийцентрЕМД#Найкращі_на_медичному_фронті“, – пишуть колеги ніжинки.

КНП “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь