Православна церква суперечить вшануванню Хеллоуїна

 

 

 

 

Хеллоуїн, який традиційно асоціюється з темними і потойбічними силами, в Україні відзначають починаючи з 90-х років. Так, 31 жовтня багато хто влаштовує тематичні вечірки з страхітливими маскарадними костюмами.

Але в той же час знаходиться безліч супротивників цього свята з язичницькими коренями, в основному, серед релігійних людей, які закликають не відзначати Хеллоуїн.

 1News розповідає, що на цей рахунок кажуть у православної церкви.

Вірян закликають не брати участі в заходах, присвячених Хеллоуїну, і не радити робити це своїм друзям і близьким.

Так, зокрема, в Православній церкві України відзначають, що під час Хеллоуїна люди влаштовують “свято смерті”, коли живі заграють з нею і з темними силами, вдаючи, що вони вже мертві.

“Не варто загравати зі смертю, навіть жартома вшановувати жорстокість та зло. Це особливо актуальним є для дітей, підлітків та молоді, світосприйняття яких тільки формується і які легше піддаються звабам удаваних принад зла. Павутиння, кажани, імітація розлитої крові, відірваних частин тіла навряд чи є тим, що сприяє плеканню добра і злагоди, миру і любові – чеснот, до яких ми, як християни, маємо першочергово прагнути”, – йдеться в повідомленні ПЦУ в Facebook.

Православна церква суперечить вшанування цього свята, тому якщо в душі ви православний християнин, поділіться правдою із своїми ближніми.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь