Бібліотека НДУ імені Миколи Гоголя готується до навчального року

Безмежно вдячні нашим захисникам та захисницям за можливість працювати, продовжувати навчання й далі вірити в майбутнє. І хоча війна змінила увесь формат університетського життя і, зокрема, нашого, воно попри все продовжується. І нам потрібно подолати всі виклики, працювати, навчатися та розвиватися.

Літня пора для співробітників книгозбірні є напруженою. Кожен виконує не завжди помітну, але таку важливу роботу, без якої ні книжка в звичному форматі, ні електронна література до користувача просто не знайде шлях.

Вагома частка роботи саме зараз припадає на всіх працівників бібліотеки, оскільки триває пересування книжкового фонду з другого поверху читальної зали №2 на перший поверх книгосховища та окремої кімнати, де буде з часом розташована читальна зала. За погодженням з кафедрами водночас відібрані застарілі та неактуальні видання на списання.

Цікавий факт: вступники ще навіть заяв в університет  не подали, а про  кожного з майбутніх першокурсників уже піклується бібліотека: уточнюють списки літератури, готують комплекти, оформлюють книжкові виставки, редагують базу даних «Читач». Тож головне завдання зараз – гідно зустріти студентів.

Багато роботи з новими книгами та подарунками, що надійшли до бібліотеки. Це сфера відповідальності працівників відділу комплектування, каталогізації та інформаційних технологій. Адже, щоб книга пішла до читача, її потрібно облікувати, заіндексувати ту чи іншу галузь науки, ввести в електронний каталог та багато іншого. Саме від працівників цього відділу залежить правильність оформлення книги та її подальша доля, а це потужна щоденна праця.

Триває робота з наповнення репозитарію, де відображаються всі наукові напрацювання співробітників університету. Це копітка, постійна робота, адже репозитарієм під час навчального процесу користуються студенти, науковці, професорсько-викладацький склад.

Значна частка роботи припадає на працівників сектору наукової бібліографії, які майже завершили роботу з укладання біобібліографічних покажчиків із серії «Вчені-ювіляри Ніжинської вищої школи». Цьогоріч вони демонструють доробок провідних науковців університету доктора фізико-математичних наук, професора Олександра Мельничука та доктора педагогічних наук, професора Юрія Бондаренка. Орім цього, триває робота з визначення індексу УДК, поповнення електронних ресурсів бібліотеки тощо.

Можна дуже багато писати про роботу бібліотеки, але краще завітати до книгозбірні НДУ імені Миколи Гоголя, яка завжди чекає на Вас. І поки триває літо, запрошуємо всіх охочих узяти українську сучасну книгу та зануритися в чудовий світ читання, і в такий спосіб хоч на деякий час відволіктися від війни…

Заступниця директора бібліотеки Галина Осіпова

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь