Начальник Чернігівської ОДА В`ячеслав Чаус закликав мешканців прикордоння евакуюватися

 

 

 

 

Начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус закликав мешканців громад, які регулярно обстрілюють росіяни, покинути небезпечні території. Про це він написав на своїй Фейсбук-сторінці.

За минулий тиждень на територію області зафіксовано 234 “приходи”. Для порівняння тижнем раніше – 87. Дав завдання начальникам РВА активізувати роботу з місцевим самоврядуванням та мешканцями прикордонних населених пунктів щодо можливих варіантів переїзду з потенційно вразливої території. Практику такого переселення вже маємо в Новгород-Сіверському районі.

Людям, які хочуть переїхати в межах району, варто звернутися до РВА. Там допоможуть і з пошуком тимчасового житла, і з переїздом“.

Як додав у коментарі Суспільному радник начальника ОВА Андрій Подорван, ідеться про прикордонні села Новгород-Сіверської, Семенівської та Городнянської громади, які регулярно обстрілюють з території РФ. За його словами, окрім того, що збільшилась кількість обстрілів, снаряди стали потрапляти на територію населених пунктів та завдавати збитків.

Нагадаємо, 30 жовтня кілька російських снарядів влучили в загін з коровами, що в прикордонному селі Галаганівка. 45 вбило одразу. Ще зо два десятки тварин були поранені.

Суспільне

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь