Варто готуватись до чергового блекауту – “Чернігівобленерго”

 

 

 

 

Чернігівщина частково заживлена до електроенергії, проте варто готуватись до чергового блекауту, про це повідомляє “Чернігівобленерго”.

Вчорашній день та сьогоднішня ніч виявилися для енергетиків меганапруженими – вперше з початку повномасштабного вторгнення росії від електропостачання було відключено більшу частину країни. Екстрені роботи з ліквідації наслідків терористих атак, які призвели до значних руйнувань в енергомережі України, тривають і досі.” – пишуть на сторінці компанії.

На Чернігівщині станом на 8 годину ранку більшість споживачів була заживлена.

Досі без електропостачання залишаються мешканці Новгород-Сіверщини, Семенівщини, Коропщини та Козелеччини.

Окрім того, з 7 ранку центральна диспетчерська служба НЕК «Укренерго» дала команду обмежити електропостачання в області на 129 МВт, а тому від розроблених раніше графіків довелося відійти.

Ситуація в енергосистемі України залишається дуже важкою, тож, хоч напруга в мережі і з’явилася, в будь-який момент треба бути готовими до чергового блекауту.

Намагайтеся хоча б мінімально підготуватися до такого розвитку ситуації (зарядити телефони та інші гаджети, приготувати ліхтарики, запастися водою тощо), щоб вона не застала вас зненацька.

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь