Як ефективно працювати онлайн: покрокова інструкція

Вже декілька років поспіль в Україні та світі підвищується тенденція переходу на дистанційний формат роботи. Усе більше працівників замінюють просторі офісні кабінети на зручне крісло й письмовий стіл у стінах рідної оселі. Проте разом із безперечними перевагами дистанційки є низка її недоліків. Зокрема, багато працівників зіштовхується з проблемою зниження рівня продуктивності. Про те, як підвищити ефективність праці онлайн, читайте в матеріалі.

Крок 1: придбайте якісний девайс

Зазвичай офісні працівники забезпечені високофункціональним обладнанням для роботи. На жаль, не завжди ваш домашній девайс відповідає якісним характеристикам, що дають змогу ефективно та оперативно виконувати поставлені завдання. Саме тому, ухвалюючи рішення перейти на дистанційний формат роботи, перш за все подбайте про покупку потужного ноутбука. Важливо, аби його функціонал давав змогу виконувати завдання будь-якого рівня складності.

Перед придбанням девайсу ознайомтеся з пропозиціями на ринку. Рекомендуємо переглянути моделі та порівняти їх у співвідношенні якісних характеристик та ціни на сайті Eldorado.ua, де представлено широкий вибір електроніки на будь-який смак. Ознайомившись із різноманітними варіантами, ви дізнаєтесь, якою є середня ціна на ноутбуки в Україні, та матимете змогу придбати найбільш вигідний та якісний девайс.

Крок 2: оптимізуйте тайм-менеджмент

Більшість людей в онлайн-форматі має схильність до низької концентрації, адже затишна домашня атмосфера аж ніяк не стимулює до посиленої роботи. У середньому в процесі праці співробітники витрачають не менше трьох годин, відволікаючись на особисті справи. Аби уникнути такого нераціонального розподілу часу, прислухайтесь до класичних порад з організації ефективного тайм-менеджменту:

  • складіть To-Do List (список завдань);
  • визначте час, коли ви найбільш продуктивні;
  • детально обдумайте ваші щоденні завдання та проаналізуйте їх щодо терміновості;
  • сплануйте день, чітко розділяючи хатні турботи, розваги та роботу;
  • усуньте чинники, що відволікають увагу.

Крок 3: сплануйте відпочинок

Під час дистанційної праці важливо робити організовані перерви. Відпочинок має бути повноцінним, і після його завершення ви маєте з подвійною мотивацією повертатися до роботи. Аби цього досягти, варто слідувати таким правилам:

  • не робіть перерви, залишаючись за робочим толом;
  • застосуйте техніку Pomodoro, відповідно до якої варто чергувати процес за принципом 45 хвилин на працю та 15 на відпочинок;
  • під час перерви робіть нескладні фізичні вправи.

Дистанційна робота має безліч переваг. Гнучкий графік та комфортабельні умови праці онлайн здатні підкупити навіть найзапекліших адептів традиційного ведення бізнес-справ. Варто лише приділяти особливу увагу організації робочого процесу вдома.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь