Вивезення та утилізація сміття: представники Ніжинської ТГ вивчали досвід Житомирщини

 

 

 

 

Вивезення та утилізація сміття – це важливий процес, який є великою проблемою для виробництв і підприємств різного рівня. В Україні немає жодної громади, де б питання збору та утилізації ТПВ було б повністю вирішене. Проте, є області, які вже на крок ближче до цього.

З 9 липня вступає в силу закон щодо поводження з твердими відходами, тож громади будуть зобов‘язані протягом року розробити плани поводження з твердими побутовими відходами.

Саме досвід Житомирщини в цьому напрямку і вивчали днями представники Ніжинської ТГ. Перший заступник міського голови Федір Вовченко та начальник комунального підприємства «Служба Єдиного Замовника» Владислав Корман, разом із представниками інших громад Чернігівщини прибули до Житомира, аби оглянути робочі процеси заводу утилізації твердих побутових відходів.

Керівники громад Чернігівщини подивилися, як сортується сміття на заводі: його звозять туди з Житомира та прилеглих громад. На заводі воно ділиться на органічні відходи, окремо відсортовується пластик та відходи, з яких формують тверде паливо RDF та метал. Лише 10% відходів захороняються на полігоні твердих побутових відходів.

Відвідування заводу викликало жваву дискусію серед представників громад з Чернігівщини, адже в нашому регіоні питання переробки сміття досі не зрушило з місця.

Крім того, цього дня представники місцевого самоврядування Чернігівщини ознайомилися із досвідом Житомира по залученню позабюджетних коштів, подивилися, як працює котельня міського ліцею, що працює на соломʼяних пелетах, а також переймали досвід управління культури Житомирської міської ради по залученню грантових коштів та роботи в умовах воєнного стану.

Пам’ятаймо, що навколишнє середовище – це ми з Вами, і наше майбутнє залежить тільки від нас!

Ніжинська міська рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь