Пасічники Лосинівщини почали активний сезон бджільництва

 

 

 

 

Про це свідчать і їх збори, що відбулися першого квітня. Про що йшла мова на них? Зрозуміло ж, про проблеми у цій галузі. Перш за все, як перезимували бджоли? Адже не секрет, що від того, як бджолині сім’ї перезимують, значною мірою залежить їхня продуктивність у наступному сезоні. Саме взимку вони слабшають, іноді гинуть. Успішною вважають зимівлю, коли сім’ї не тільки зберігаються до весни як біологічні одиниці, а залишаються здоровими, сильними, життєздатними, енергійно вирощують розплід й розвиваються.

Пасічники-аматори намітили плани по кочівлі пасік, методи перевезення бджіл.

Обговорювалося також питання насадження медоносів, а особливо – верби, акації, липи. І цьому є пояснення – посіви медоносних культур щороку зменшуються, бо агропідприємста віддають перевагу зерновим культурам, кукурудзі, ріпаку, сої, іншим технічним культурам. А ще масово випилюються людьми дерева.

Та чи не найбільшу тривогу бджолярів викликає небезпека отруєння бджіл. Щороку вони масово гинуть внаслідок отруєнь від пестицидів та агрохімікатів, які застосовуються в сільському господарстві.

Усе ускладнює ситуація на ринку ЗЗР (засобів захисту рослин) — засоби незаконні. Такі хімікати вважаються особливо небезпечними, тож має бути ефективний нагляд і контроль за дотриманням норм. Нерідко буває, що пасічників не повідомляють про планові обробки від шкідників земель сільськогосподарського призначення. І цій практиці має бути покладений край.

Трагічні події сьогодення в Україні теж не обходять стороною наших бджолярів. Їм не байдуже, що відбувається зараз на передовій. Тому й допомагають усім, чим можуть, українській армії.

Збори пасічників Лосинівщини були змістовними, наповненими щирими емоціями. Допомогли краще усвідомити проблеми та шляхи їх вирішення.

Бажаємо нашим бджолярам плідної праці на пасіці, скоріше б під мирним небом над головою, та високої, достойної ціни на мед!

Микола Борщ

Знімки із сторінки Пасічники Лосинівщини

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь