Новобасанську громаду відвідав Костянтин Мегем

 

 

 

 

У рамках робочої поїздки Новобасанську громаду відвідав  перший заступник начальника Чернігівської ОВА Костянтин Мегем.

Спільно з представниками місцевої влади вони обговорили наявні результати та подальші плани щодо відбудови та відновлення пошкоджених у ході  військової агресії росії об’єктів.

-Наразі вже ухвалений Закон, який запроваджує механізм компенсації за зруйноване та пошкоджене житло внаслідок російської агресії в Україні.

Саме на основі даних, внесених в Реєстр і буде прийматись рішення про компенсацію та відшкодування, тому громаді потрібно попрацювати в цьому напрямку, — наголосив Костянтин Мегем.

-З головою Новобасанської громади Миколою Дяченком обговорили можливість налагодження співпраці з компанією ROCKWOOL, яка активно продовжує підтримувати Чернігівщину, в тому числі наданням мешканцям утеплювача для відновлення постраждалого житла.

Нині у громаді триває будівництво 26 каркасних будинків для родин, що втратили житло та для внутрішньо переміщених осіб з інших регіонів.

Проєкт реалізує організація Благодійний фонд  «Район №1» за підтримки німецьких партнерів та благодійного фонду «Хелп Україна».З квітня у громаді триває активна відбудова інфраструктури та житла, пошкоджених у результаті військової агресії рф. За підтримки міжнародних організацій відновлено вже 78 житлових будинків, ще у 38  — тривають роботи.

За кошти місцевого бюджету, Фонду «Партнерство за сильну Україну» та благодійників відновлено дві школи, садочок, встановлені вікна в амбулаторіях. Стоїть актуальним питання відновлення пошкодженого дитячого садочку та школи в с. Новий Биків.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь