Тітці Ганні пощастило, що нападник не згвалтував

Вісім років тюрми з конфіскацією, сплатити сорок п`ять тисяч сто шістдесят три гривні за проведені під час слідства експертизи — такий вирок Козелецького районного суду. 38-річного Івана Волощука з села Бобруйки на Козелеччині засудили за розбійний напад на дачницю — пенсіонерку Ганну Кужиль.

Волощук її ледь не задушив 18 лютого 2021 року. Розслідування затягнулося на два з лишком роки. Тривали ДНК-експертизи, потім почалася війна. Затримали Волощука в кінці вересня цьогоріч. А до того спокійно ходив селом, повз хату жертви, яка живе на тій же вулиці, що і він. На вигляд і по розмовах ніхто з місцевих і подумати не міг, що Іван злочинець, та ще й який.

Він з’явився у сусідньому Єркові років п’ять тому. Жив з місцевою молодицею. Взяли в оренду сільське кафе, працювали. В Бобруйках у жінки дідова хата, там і оселилися.

Посварився із жінкою і пішов шукати пусту хату

Якось посварилися, і Волощук 18 лютого пішов опівночі з дому. Аби заспокоїтися, рушив селом. Вирішив залізти в якусь дачну хату, щоб переночувати. Вибрав будинок, де, на його думку, ніхто не проживав, спробував зайти. Не зміг відчинити. Тому розбив вікно, при цьому порізав руку. Згодом сліди його крові дослідили і це стало одним з доказів вини.

Став лізти у вікно і відчув удар по голові. Це його розлютило.

Заліз, побачив жінку, став бити її кулаками в обличчя, вимагав гроші й дорогоцінні метали. Потім штовхнув на ліжко і кинувся душити обома руками. Потім взяв подушку і нею продовжив душити. Тримав десь хвилину. Ще трохи, і жінка б віддала Богу душу.

Та, певно, не прийшов її час. Волощук підняв подушку і продовжив бити в обличчя та вимагати гроші. Проте нічого не отримав. Розлючений, схопив тюнер, змотав провід, аби забрати з собою і пішов на кухню. Там понадгризав батон і шинку, трохи заспокоївся і, нічого не взявши, пішов.

Добре, що не згвалтував Ганну, як попередню свою жертву.

Пенсіонерка заявила в поліцію, її обстежив судмедексперт. Описав  множинні синці на обличчі, грудній клітці, обох передпліччях та кистях. Їх кваліфікували, як легкі тілесні ушкодження.

Попросив поїсти … і згвалтував

Старій бабі Василині з Тячівського району Закарпатської області, попередній жертві, внаслідок нападу Волощука дісталося більше.

Іван родом з Миколаївської області. У 2008 році був судимий за крадіжку та грабіж на Миколаївщині. Носило його по всій країні. На заробітки на пилораму заїхав в одне із закарпатських сіл.

2 березня 2012 року в селищі Дуброва ввечері п’яний постукав в один з будинків і попросив поїсти. Добра бабуся пожаліла, впустила, нагодувала. Замість дякую Волощук схопив її за шию, потягнув до спальні, кинув на ліжко і згвалтував. Потім пригрозив, якщо комусь розкаже, він її заріже. Наказав віддати усі гроші. Перелякавшись, пенсіонерка віддала 1250 гривень.

Забрав гроші і пішов. Коли син Василини прийшов додому, вона все розповіла.

Жінку відвезли до лікарні, їй діагностували множинні синці обличчя, розрив задньої спайки входу в статеві органи, підслизовий крововилив піхви та глибоке подразнення задньої стінки піхви. Василина описала кривдника, і невдовзі поліція затримала Івана. Пенсіонерка його упізнала. Тоді за грабіж суд дав йому п’ять років тюрми , а за згвалтування — чотири років тюрми. Відсидів, вийшов.

Авторка: Валентина ОСТЕРСЬКА, “Вісник Ч”

“Час Чернігівський” 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь