Дитсадок не працює – дитина пішла на роботу. До мами

 

 

 

 

«У Чернігові наразі вже працює майже сорок дитячих садків. Кажуть, щоб вони запрацювали і в Прилуках, матусі  привели своїх малят у кабінет міського голови. Може,  й носівська влада буде бавити наших дітлахів, доки ми працюватимемо?».

Ось  таку проблему висловили нам у телефонній розмові кілька носівських матусь.  Справді, з початком військових дій функціонування дошкільних закладів по всій Україні опинилося під величезним знаком питання.

Пише Нежатин.

По перше, не в усіх закладах  як на початку повномасштабного вторгнення, так і тепер є облаштовані й пристосовані  укриття. Відкрити ж садочок для відвідування без них наразі означає наражати  малюків на небезпеку ймовірних ворожих нальотів, бо ж навіть якщо у дошкільному закладі і є облаштоване укриття, вихователькам буде непросто швидко зібрати та  перевести малечу в безпечне місце.  

З іншого боку, ось вже який місяць працюючим мамам доводиться приходити на роботу з дітьми – це якщо  є така можливість. Якщо ж умови праці на робочому місці не передбачають перебування там дітей, їх мусять залишати самих удома. Та й не кожний керівник  радітиме, якщо його працівники будуть постійно відволікатися на своїх малих помічників.

Де шукати вихід і чи є він взагалі за нинішньої ситуації – питання риторичне. У будь- якому випадку ми озвучили проблему носівських матусь  перед міською владою й тепер чекаємо від влади відповідь.

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь