Новий етап розвитку грального бізнесу в Україні

Через рік після початку військових дій, ініційованих росією, можна побачити, як трансформувалася гемблінг-індустрія. Одним компаніям вдалося впоратися з викликами нового часу і навіть зайнятися благодійністю, як це описано тут https://delo.ua/society/pin-up-foundation-zabezpeciv-pereselenciv-berdyanska-gumanitarnoyu-dopomogoyu-414118/ ,  а інші ж нажаль вирішили закритися або піти в тіньовий бізнес. Бренд PIN-UP Україна належить до першої категорії, демонструючи стабільне зростання прибутковості та сплати податків навіть за умов жорсткої конкуренції. У нашому огляді торкнемося тих особливостей роботи, які допомагають виживати у складний для країни період, а також розглянемо основні складності розвитку бізнесу у 2023 році.

Реалії ведення азартної діяльності

У зв’язку з тим, що гральний бізнес Україна узаконила лише близько 3 років тому, на момент повномасштабного вторгнення росії в країні залишалися фірми, які перебували на етапі переформатування діяльності. Їм однозначно довелося важче, ніж великим брендам, що давно працюють на ринку, на кшталт PIN-UP, податки якого за 2022 рік склали майже половину всіх відрахувань від представників азартної індустрії. Додаткові труднощі, з якими доводиться мати справу  інтернет-казино:

  • велика кількість податків;
  • жорсткі правила щодо віку клієнтів та профілактики лудоманії;
  • недобропорядні конкуренти, які самі користуються шахрайськими схемами для мінімізації податкових відрахувань, але звинувачують у цьому інших;
  • обмеження щодо вибору місця для розміщення офлайн закладів – не можна, щоб азартний клуб був поряд з органами влади, освітніми закладами або лікарнями;
  • зростаючі вимоги клієнтів щодо якості продукту та безпеки платформи.

Не слід забувати і про необхідність отримання та оплати ліцензії. Дозвільний документ видається аж ніяк не кожному заявникові – для цього потрібно спочатку довести, що підприємство на 100% відповідає чинним законодавчим нормам, що не так просто. На збір, подачу документа та очікування результатів знадобиться чимало зусиль, інвестицій та часу.

Кому та як вдалося подолати кризу?

Прагнення зберегти темпи розвитку та отримувати високий дохід, без сумнівів, є у кожного підприємства, але реалізувати плани виходить лише у тих, хто:

  • не використовує міскодинг та інші способи ухилення від сплати податків у повному обсязі;
  • виплачує ліцензійний збір та всі інші обов’язкові відрахування до державного бюджету;
  • серйозно підходить до технічної модернізації та покращує якість сервісу;
  • має багатоетапний механізм верифікації та налагоджену систему відстеження надмірної уваги клієнтів до ігрового процесу;
  • має в своєму розпорядженні кваліфікованих та талановитих співробітників;
  • розуміє важливість підтримки країни та українців, тому інвестує кошти у благодійні ініціативи як наприклад PIN-UP Foundation.

PIN-UP можна назвати прикладом компанії, яка успішно пережила кризу та реалізує себе як соціально відповідального представника грального бізнесу в Україні. Навіть підступи конкурентів, які стверджують, що на бренд нібито наклали санкції, не стали приводом для зменшення припливу клієнтів та погіршення репутації.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь