Як вивчити англійську в максимально стислий строк: найкращі методи

Нині існує досить багато способів, як прискорити вивчення англійської мови. Перш за все, слід поставити собі конкретну мету і переконатися, що навчанню можна буде приділяти деякий час щодня. Оскільки багато хто починає зі спроб самостійно взятися за освоєння нових висот, слід визначитися з методикою навчання.

Найкращі методи вивчення англійської

Далі представлено кілька найефективніших варіантів. Зрозуміло, миттєвих результатів очікувати не варто, але їх застосування дасть змогу істотно прискорити процес.

Метод Драгункіна

Основний плюс методики для українців у тому, що автор проводить асоціації з українською мовою. Це дає змогу суттєво просунутися в навчанні та оптимізувати його. За методом Драгункіка слова діляться на змінювані та незмінні. До другої групи входить лише 27 слів, на базі яких можна будувати речення. Таким чином, студент уникає труднощів і запам’ятовує мовну структуру.

Це чудова база для подальшого вивчення англійської та поповнення словникового запасу. Адже автор ще на самому початку пропонує схему, за якою можна пройти прискорений курс.

Метод Пімслера

Цей метод вивчення мови ґрунтується виключно на аудіозаписах – суть у побудові діалогу з умовним носієм. Таким підходом автор бажає зазначити, що вивчити міжнародну мову і використовувати на практиці можна без серйозних зусиль.

30-хвилинним аудіодоріжкам бажано приділяти час щодня, намагаючись не робити перерв. Їх можна слухати дорогою на роботу, на заняттях спортом або просто лежачи на дивані вдома. Крім іншого, діалоги з носієм мови ефективно дають змогу позбутися акценту і зробити вимову більш правильною.

Якщо сумлінно підходити до завдань, можна досить швидко помітити прогрес.

Метод Петрова

Метод Д. Петрова має так званий накопичувальний ефект. Кожна нова лекція поповнюється абсолютно новими словами, часами та іншими граматичними деталями. На кожному занятті, так чи інакше, згадується вже пройдений матеріал для кращого закріплення в пам’яті. 

Не можна не відзначити, що за 16 занять освоїти всю англійську повністю не вийде. Але з іншого боку ця методика є чудовим додатковим матеріалом для основного навчання. За твердженням автора кожна людина може вивчити нову для себе мову досить швидко. Важливий тільки правильний підхід до справи.

Корисні звички для прискорення самостійного вивчення англійської

Для поліпшення результатів важлива не тільки регулярність занять, а й їх різноманітність. Ці кілька звичок допоможуть непомітно ввести англійську у своє життя:

  1. Використання англійської в щоденній рутині. Наприклад, це заняття спортом за англомовними роликами, читання книги або перегляд фільму в оригіналі.

  2. Щоденна практика. Можна виділяти мінімум 15 хвилин на день для перегляду відео або прослуховування аудіо іноземною.

  3. Закріплення знань. Дізнавшись нову граматичну конструкцію чи лексику, бажано одразу ж використати її в живих прикладах, щоб легше запам’ятати.

Як видно, прискорити прогрес не так важко. Важливі правильний підхід і регулярність.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь