“Немає слів, які б могли залатати рани на серці матері…”: у Ніжині відзначили жінок, діти яких загинули за незалежність України

 

 

 

 

У Ніжині до Дня матері відзначили жінок, діти яких загинули під час АТО, ООС та повномаштабного вторгнення.

Повідомляє “Нежатин

Ніжинська громада шанує всіх, хто віддав своє життя за Батьківщину. Сьогодні наше завдання пам`ятати кожного захисника, і ми будемо працювати над тим, щоб жоден герой не був забутий!” – зазначив міський голова Ніжина Олександр Кодола.

Очільник міста разом із начальником Ніжинського районного ТЦК Володимиром Якущенко і командиром Ніжинського гарнізону Миколою Кушніром подякували матерям за виховання справжніх патріотів своєї країни і вручили їм солодкі подарунки та квіти. А також подяки Чернігівського обласного ТЦК та СП із нагоди Дня матері.

Вічна слава полеглим героям, їх життя та смерть не будуть даремними…

Матері зі свого боку поділились із міською владою нагальними проблемами.

Зокрема, їх турбує питання, що захисникам, які віддали своє життя до повномаштабної війни, приділяють менше уваги. Це стосується банерів, які розташовані у місті, вони присвячені виключно героям, які загинули у період з 2022 року.

Олександр Кодола пообіцяв опрацювати питання бігборів та нагадав, що невдовзі у Ніжині з`явиться монумент присвячений усім полеглим містянам. Над ним працюють скульптори і вже навіть є попередній проєкт. Коли він буде готовий, його представлять матерям.

Також жінок турбували проблеми пов`язані з Алеєю Слави, де поховані більшість загиблих захисників. Зокрема, ремонт дороги до фрунзівського кладовища та відсутність води, що ускладнює процес прибирання.

Міський голова запевнив, що в цьому році буде проведено капітальний ремонт дорожнього покриття до кладовища, проте це займе певний час, до проведення всіх тендерних процедур, тому Олександр Михайлович пообіцяв, що невдовзі дорогу прогрейдерують, щоб покращити її стан.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь