Багатодітні мами: у Ніжинському пологовому породіллі народжували шосту, сьому й навіть 9-ту дитину

 

 

 

 

Щаслива статистиказа перше півріччя. Здається, нещодавно святкували новий рік. А ось, якось непомітно, за повсякденними турботами й закінчилося перше півріччя 2023 року. Вже пора підбивати підсумки.

За перше півріччя у Ніжинському міському пологовому будинку народилося 328 чарівних діточок: 168 чудових хлопчиків та 160 гарнесеньких дівчаток. Двом родинам лелека приніс двійні – кожній по хлопчику та дівчинці.

Богатир першого півріччя – хлопчик з Ніжинського району, він народився у лютні та мав при народженні вагу 4950 грамів.

Найменша вага (940 грамів) у квітневої дівчинки з Ніжина. Ця дитинка – «поспішайка». Вона народилась передчасно на 27 тижні вагітності.

Географія роділь дуже широка. Вже традиційно найбільше у нас народжували жінки з Ніжина та Ніжинщини, також були породіллі з Носівщини, Борзнянщини, Прилуччини, Ічнянщини, Корюківщини, Талалаївщини, Куліківщини, Бахмаччини, Сумської, Харківської, Запорізької, Київської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської областей та міста Чернігів.

Переважно жінки народжували першу або другу дитину. Але були й багатодітні мами: у 23 жінок це були треті пологи, у 13 – четверті, у трьох – п’яті, у двох – шості, в одній – сьомі, ще в одній – дев’яті.

Вітаємо батьків з поповненням! Гарного вам настрою, миру, щастя, радості та любові! Хай ваші діти ростуть щасливими та здоровими!

Ніжинська міська рада

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь