Протоколи складено: чи пила малолітня дитина з Ніжинщини алкоголь?

Днями мережу інтернет сколихнув пост про те, що в одному із сіл Ніжинського району малолітня нянька поїть дитину, щоб та краще спала.

Авторка з невідомих причин пост видалила, але є скріни коментарів під ним:

Звісно, після прочитаного журналісти Нежатин не могли залишити цю ситуацію просто так. Тому зв’язалися з соціальними службами спочатку міста Ніжина, потім – району і, безпосередньо, з Носівськими, адже саме в їх підпорядкуванні знаходиться згадане село.

Там нам повідомили, що того ж дня до родини прибули працівники ювенальної превенції.

З їхніх слів, це – середньостатистична родина, на обліку не перебуває, питань до них ніколи раніше не виникало. У будинку разом проживають дві сім’ї, вони – родичі.

У малолітньої дитини, про яку йде мова, батьки зовсім юні.

Протоколи було складено на обох мам.

Як все стало відомо? Кажуть, що про це члени родини говорили по відеозв’язку. Мама пояснила, що дитина маленька (немає 3 років), до всього тягнеться, ухопила на столі відкриту пляшку, але не пила. А от сестра зізналася, що дитина таки відпила з неї.

Родичі стверджують, що в пляшці був слабоалкогольний напій “Гараж”.

Фото з мережі

“Коли приїхали наші спеціалісти, – розповідає представник соціальної служби в м. Носівка, – родина займалася консервуванням. Нічого не насторожило. Дитинка в нормальному стані”.

А нас насторожило, що дитина знайшла пляшку у відкритому доступі.

“Батьки пояснили це тим, що саме святкували День незалежності, то у домі було і пиво, і до пива”, – передала слова тієї родини працівниця соцслужб.

Нас запевнили, що за родиною будуть спостерігати. Ситуацію розглянуть на засіданні адміністративної комісії. І днями ще раз обов’язково перевірять. Бо сьорбнути випадково безалкогольного напою – то одне…. А напоювати дитину, щоб та краще спала, як писали у пості – геь інше.

Ми не беремося стверджувати, що було саме так. Але сподіваємося, що родина тривалий час перебуватиме під контролем відповідних органів.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь