На Ніжинщині чоловік велосипедом зупиняв російський танк

Колекційну монетку «Бахмацький опір» Сергій Шевченко зберігає в шафі з речами. Велосипед, по якому проїхав ворожий танк, стоїть за хатою, щоб ніхто не вкрав.


Сергій Шевченко з Бахмача, який 26 лютого минулого року без зброї зупинив ворожий танк, що їхав центром міста, отримав колекційну монету. На монеті зображений танк, під ним велосипед. Танк зупиняє чоловік. На задньому плані — будинок, паркан. І напис: «Бахмацький опір 26 лютого 2022. Сергій Шевченко». На іншому боці зображена карта України з написом: «Повномасштабне вторгнення 24.02.2022». Монету вручали в бахмацькому будинку культури під час відкриття фотовиставки, присвяченій часам окупації.

Сергій Шевченко 26 лютого минулого року, поки дружина розмовляла по телефону, поїхав велосипедом у центр. Хотів зупинити ворожу колону хоч на деякий час. Він колишній танкіст. Заскочив на один із танків.

росіянин, який сидів на техніці, почав стріляти вгору. Зупинив їх на декілька хвилин. А потім танк рушив, переїхав велосипед Шевченка.

Наступного дня те, що робив Шевченко, показали по телевізору, у «Єдиному марафоні». Коли заскочив на танк, пошкодив коліно, потім ще довго їздив у лікарню.

Після деокупації міська влада подарувала Шевченку новий електричний велосипед, яким і зараз чоловік їздить Бахмачем.

— Подарували монету десь два тижні тому, — каже Людмила БУЛИГА, дружина Сергія Шевченка. — Я на врученні не була, працювала. На цю монетку давали ще й сертифікат.  І подарували прапор України, бо в нас не було.

Під час вручення монети у Бахмачі. Сергій Шевченко – справа

За неї нічого не купиш — колекційна. Можна тільки продати. Коштує, наче, 300 гривень. Усього їх випустили 50 штук.

— Де чоловік її зберігає?

— У шафі з іншими речами. Це пам’ять.

— А розтрощений велосипед? Той, що переїхав танк?

— Стоїть за хатою, аби ніхто не вкрав.

— Бахмачани ще впізнають чи слава вже притихла?

— Чоловіка мого тепер  усі знають.

Джерело: Юлія СЕМЕНЕЦЬ. Фото зі сторінки Бахмацької міської ради

“Час Чернігівський”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь