У громаді на Чернігівщині буде конкурс на безплатне житло

Конкурс на безплатне житло в Новобасанській громаді буде восени. Він для біженців, які мають фах: лікар, хореограф, механізатор, вчитель, юрист, нотаріус, програміст, бухгалтер, електрик.

13  модульних  будинків для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) чекають гос­подарів. Розташовані в селі Нова Басань на Бобровиччині. Зведені благодійним фондом «Район номер 1». Кожен будинок площею 50 квадратних метрів. Плюс 12 соток присадибної ділянки. Новосел матиме п’ять років безкоштовної оренди. Якщо через п’ять років не втече, житло перейде в його власність.

— Акуратні будиночки вздовж траси, — описує Світлана ПРИХОДЬКО, керуюча справами Новобасанської громади. — Зручне розташування. Від нас 70 кілометрів до Києва, 45 — до Прилук, 140 — до Чернігова. Для подання заяви потрібно зареєструватися в застосунку «Дія» (він у смартфоні). Головні умови — ВПО без житла, але з потрібними громаді професіями. Сімейний лікар, педіатр, хореограф, механізатор, вчитель, юрист, нотаріус, програміст, бухгалтер, електрик. Робота чекає не суто в Новій Басані. Крім неї, до нашої громади належать Старий Биків, Новий Биків, Веприк, Чистопілля, Вороньки, Білоцерківці, Соколівський старостинський округ  — усього 13 сіл.

— Коли буде конкурс? — звертаюся до Миколи ДЯЧЕНКА, голови Новобасанської громади.

— Припускаю, не раніше жовтня. Меблі, побутову техніку в модульних будинках уже встановили. Триває оформлення земельних ділянок, під’єднання електромереж.

— Можливі відключення, як у цьому випадку буде з опаленням?

— Додатково встановлюють твердопаливні грубки — металеві, мобільні.

Джерело: “Вісник Ч”, авторка  Тамара КРАВЧЕНКО

“Час Чернігівський”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь