Пізнати Ніжин на дотик та слух

Чи знаєте ви, як звучить наше місто, чи яке воно на дотик? Як часто, пробігаючи у своїх термінових справах, ми не помічаємо краси навколо нас, яка прихована у старій бруківці, стінах кам’яниць, дерев’яних дошках…

А для когось саме в дотику, звуці, відчутті і пізнається місто. Така екскурсія стає відкриттям не лише для екскурсантів, а й для екскурсовода.

В останній день літа співробітниками відділу «Музей історії Ніжина» була проведена екскурсія середмістям Ніжина для членів організації Українського товариства сліпих міста Ніжина. Гідом на екскурсії був науковий співробітник відділу, який має великий досвід проведення інклюзивних заходів – Роман Авраменко.

Екскурсанти познайомились з історією славетної сіверської перлини, з видатними особистостями та культурною спадщиною нашого міста. Дослухаючись до церковних передзвонів, відчуваючи, як «грає» під ногами відтворена на частині вулиці Гоголя Мостова, крокуючи старовинною бруківкою, дійсно можна відчути подих часу та зануритись в минуле, забувши про вади зору. Адже одним із найголовніших завдань музейної роботи з екскурсантами є забезпечення середовища, в якому людина з будь-якими можливостями буде почуватися максимально комфортно та вільно, щоб пізнавати світ.

Разом до Перемоги!

Оксана Степанова, наукова співробітниця відділу «Музей історії Ніжина» НКМ ім. І. Спаського

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь