Цинізму немає меж: у росії на “Першому каналі” співали “Пливе кача”, коли Одесу атакували БпЛА

 

 

 

 

Російська армія у новорічну ніч атакували Одесу безпілотниками, внаслідок чого спалахнула пожежа у багатоповерхівці. Тим часом на російському прокремлівському “Першому каналі” лунала українська пісня.

Спотворену українську пісню “Пливе кача” виконав пропутінський репер Акім Апачев. Сам співак родом з тимчасово окупованого Маріуполя, а за часів війни став палким прихильником військової агресії Росії проти нашої держави, передає 24 Канал.

російські журналісти розповіли, що репер Акім Апачев виконав пісню “Пливе кача” українською мовою у новорічному ефірі “Першого каналу”. Цей горе-співак виступив у номері разом зі співачкою Дарією Фрей.

Варто зазначити, що у цій “композиції” ліричний герой засуджує дії влади України, оспівує тероризм росії, а також називає українських воїнів “демонами”. Усе у звичайному дусі російської пропаганди.

Апачев виконав спотворену версію пісні “Пливе кача” на “Першому каналі” у Росії: дивіться відео

Варто наголосити, що цей веремій відбувався у той час, коли український Південь окупанти обстрілювали своїми ударними дронами-камікадзе типу “Шахед”. Внаслідок цього в Одесі спахнула багатоповерхівка, а наші громадяни мусили зустрічати Новий рік не за святковим столом, а в укриттях цивільного захисту.

Свій “кавер” української пісні Апачев уперше виконав улітку 2022 року. Відомим цей “хіт” у Росії став завдяки тому, що артиста кликали з цією “композицією” на пропутінські заходи.

Апачев переробив пісню “Пливе кача” на прокремлівський лад.

Сам репер, у якому українського лишилося хіба що походження, місце народження та неправильна вимова слів, вже багато років сумлінно працює на російську пропаганду, підтримує війну та геноцид українців. Тим часом Кремль використовує його як людину, як буцімто від імені українців “засудила дії київської влади”.

Що відомо про українську пісню “Пливе кача”

  • Пісня “Пливе кача по Тисині”, за даними українського фольклориста Івана Хланти, була записана ще у 1940-х роках у селі Воловець Закарпатської області. За його словами, саме на Закарпатті ця пісня була написана.
  • Пісня належала до репертуару воїнів Української Повстанської армії під час Другої світової війни та збройної боротьби 1950-х років. Першу хвилю популярності пісня здобула у 1960-х роках.
  • Уже в наш час після стала відомою після виконання під час реквієму за загиблими учасниками Революції гідності у 2014 році. Вона також стала неофіційним гімном Євромайдану.
  • Економічна Правда
  • Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь