На Чернігівщині скоротили комендантську годину: чи погоджуються з цим ніжинці

 

 

 

 

30 березня Рада оборони Чернігівської області прийняла низку важливих рішень, про це повідомив голова ОВА В`ячеслав Чаус.

Передає “Нежатин

Зокрема, було ухвалено такі питання:

  • Враховуючи збільшення світлового дня, а також активізацію польових робіт, з 1 квітня тривалість комендантської години змінено. Визначено нові рамки: 00:00 – 04:00 год.
  • Зменшено час обмеження продажу алкоголю. Реалізацію дозволено закладам торгівлі – 11:00-21:00 год; закладам громадського харчування – 11:00-22:00 год. З можливістю корегувати час продажу відповідного товару рішенням громади. Рішення набуває чинності після публікації відповідного розпорядження голови ОДА на офіційному сайті.
  • Скореговано відстань обмеження очного навчання у загальноосвітніх закладах.Прийнято рішення зменшити обмеження з 40 км до 20 км від російського кордону. Щодо громад, які межують з Білоруссю – рішення щодо можливого змішаного формату навчання приймає орган місцевого самоврядування спільно з батьківським та педколективами.

Одне із найважливіших рішень, яке турбувало жителів області – скорочення комендантської години.

Нагадаємо, що напередодні “Нежатин” проводив опитування серед ніжинців “Чи варто скорочувати комендантську годину під час літнього періоду?”

Більшість ніжинці – 73%, підтримали ідею змешити час обмежень із 00.00 до 04.00.

24% мешканців міста вважають, що варто залишити з 23.00 до 04.00.

Найменший відсоток опитаних – 4%, відповіли, що комендантську годину взагалі необхідно збільшити, наприклад з 22.00 до 4.00.

Отже, від 1-го квітня обмеження в Чернігівській області триватимуть з 00.00 до 04.00, що, як свідчать результати опитування значно полегшить життя ніжинців.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь