Свято не для всіх?

Пам’ятаєте, в кінці грудня минулого року міська рада роздавала новорічні подарунки дітям учасників бойових дій?.. Це коли дітей чомусь “поділили”: одним батькам просто зателефонували і сказали підійти забрати подарунок, а інші якимось чином опинилися на святі. Тоді міська рада на своїй сторінці писала: “для маленьких ніжинців влаштували невеличке театралізоване дійство із залученням професійних аніматорів та працівників Ніжинського будинку культури”.

Фото з офіційного сайту Ніжинської міської ради

Були й такі родини, яким того дня не сповістили навіть телефонним дзвінком.

Батьки, під постом міськради, зверталися із запитаннями, чому так, але “неугодних” або блокували, не надавши відповіді, або зсилались на те, що подарунки будуть видавати ще й в інші дні.

Та ж тут річ, звісно, не в солодощах, а в ставленні до дітей. Одних запросити на повноцінне свято, а іншим просто батьки забрали солодощі. Насторожив і обурив оцей неоднаковий підхід.

Сьогодні у оновленому залі міськвиконкому відбувся прийом громадян міським головою. Серед присутніх була ніжинка, чию дитину не запросили на свято.

“Чим моя дитина гірша? – запитувала жінка. – Чому одних дітей запросили, а інших – ні? Дитина більше року не бачить батька, він на війні. Побачивши у соцмережах фото, де для одних організували свято, а для інших ні, дитина розплакалась!”.

Представниця соціальних служб намагалася все звести до того, що подарунки отримали всі, чиї прізвища подали відповідні організації. Та ж не про це мова. “Центр соціальних служб не організовував свято, нам виділили приміщення щоб роздати подарунки. І міська рада не організовувала новорічних свят. Ростові ляльки вийшли у фойє, поки батьки стояли в черзі, і зробили кілька фото. Соцслужби не знали, що там будуть ростові ляльки”, – таким було пояснення представниці соцслужб.

Тоді запитання: а хто знав? Хто організовував? Чи аніматори якось випадково всі разом зібралися і в костюмах опинилися там? Дивина, та й годі. Адже, повторюємося: міська рада на своїй сторінці писала: “для маленьких ніжинців влаштували невеличке театралізоване дійство із залученням професійних аніматорів та працівників Ніжинського будинку культури”.

Міський голова теж не знав, що відбувається? Бо реагував саме так, “розсипавшись” у словах, мовляв, так негарно виходить, такий нюанс, одних запросили інших ні… І т д, і т п. Чи вірите ви, що очільник міста дійсно не знав, як працюють соцслужби у нього “під носом”?.. Ми – ні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь