Річниця авіакатастрофи в Броварах: пам’яті ніжинських льотчиків…

Рік тому, 18 січня, о 08:20, у місті Бровари, що на Київщині, сталася авіакатастрофа: на території дитячого садка розбився вертоліт, на борту якого перебувало 10 осіб… Загинуло 14 осіб, серед них – одна дитина. Поранення зазнали 25 людей, серед яких 11 дітей. Серед загиблих та постраждалих були діти й дорослі, які перебували в дитячому садку.

Екіпаж вертольота, що розбився, служив в Ніжинському авіазагоні і складався з досвідчених авіаторів.

Бортовий механік Іван Касьянов, командир повітряного судна Олександр Василенко та пілот Костянтин Коваленко були фахівцями своєї справи та присвятили життя порятунку інших.

Згадаємо, яким був життєвий шлях загиблих льотчиків…

Бортовий механік Іван Касьяновз дитинства мріяв працювати в ДСНС і пройшов задля цього довгий шлях навчання. Попри можливість залишитися працювати в Києві, повернувся до Ніжина, вступив на службу до авіаційного загону і будував плани на життя. Іван Касьянов — корінний ніжинець. Народився 14 вересня 1993 року. З 2000 року навчався в Ніжинській гімназії номер 16. Закінчив Державний університет інфраструктури та технологій. У 2016 почав працювати в ДСНС. У 2017 служив у збройних силах України. Після служби повернувся на роботу до ДСНС. З 2019 року працював автомеханіком на вертольоті Н225. З 2020 став бортовим механіком.

"З дитинства мріяв працювати в ДСНС": ніжинські вчителі про Івана Касьянова, який загинув у авіакатастрофі в Броварах

Командир повітряного судна Олександр Василенко — родом з Сум. Закінчив Харківський інститут льотчиків, літав на Мі-8, Мі-9, Мі-24. У середині двохтисячних років перебував із миротворчою місією в Ліберії та Сьєрра-Леоне. Учасник АТО. Працював у Ніжинському авіазагоні із 2011 року.

Констянтин Коваленко — пілот авіаційної ескадрильї спеціального призначення, уродженець Львівської області. Він прийшов до Ніжинського авіаційного загону у 2021 році, до цього служив в авіаційній частині у Львівській області. Був учасником АТО.

У Ніжині попрощалися з екіпажем 21 січня 2023 року…

Світла пам’ять!..

У статті використано матеріали з сайтів Суспільне Новини, news.obozrevatel.com, Вголос, Вікіпедія. Фото Суспільне Чернігів.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь