Ніжинські медики врятували чоловіка у стані клінічної смерті

Учора, 22 лютого, біля сімейної амбулаторії по вулиці Успенського чоловікові років близько 60 стало зле просто на вулиці. У нього була клінічна смерть. І хтозна, чим би це закінчилося, якби не Янголи в білих халатах, які вчасно опинилися поруч…

Вони довго боролися за людське життя. Зробили все, що було можливе. Реанімували чоловіка лікарі сімейної амбулаторії №9 Андрюшкіна Марина, Головій Анастасія, сестри медичні з цього ж закладу Костюкова Тетяна, Катруха Тетяна та сестра медична з приватної лабораторії “Юнімед” Альона Черевач.

Нам вдалося зв’язатися з однією з рятівниць, лікарем Мариною Андрюшкіною.

Марина Миколаївна розповіла:

“Як ми уже потім дізналися, чоловік упав просто на асфальт. Перехожі викликали швидку і покликали на допомогу працівників амбулаторії (на щастя, заклад знаходиться навпроти, – авт.). Коли ми вибігли, чоловік був у стані клінічної смерті: без свідомості, пульсу, зіниці не реагували на світло, дихання відсутнє.

Швидка затримувалася, ми почали його реанімувати.

Це тривало хвилин 10-15, точно не скажу, бо за таких обставин втрачаєш контроль над відліком часу. Пощастило, що було холодно, це нам, так би мовити, було на руку.

Під’їхала швидка, вони долучили введення медикаментів внутрішньовенно та підключили дефібрилятор.

Хвилин 30-40 наших спільних дій – і чоловік почав дихати, з’явилося серцебиття.

Медики його госпіталізували”.

У Ніжинському відділенні швидкої допомоги нам підтвердили, що чоловіка врятовано, він при свідомості й перебуває у реанімаційному відділенні НЦМЛ.

Хочеться від щирого серця подякувати медикам за порятунок людського життя! Ви справді – помічники від Бога. Дякуємо вам за небайдужість і щирість ваших величезних сердець!

Спілкувалася Валентина Пильник

Фото зі сторінки Анни Стельникович

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь