У Маріупольській колонії росіяни обезголовили щонайменше сімох жінок

 

 

 

 

У Маріупольській Приазовській колонії №107 окупанти обезголовили щонайменше сімох ув’язнених жінок.

Про це розповіли члени Громадської ради при Міністерстві юстиції України Анна Скрипка та Олег Цвілий виданню «Східний варіант».

Будівля Маріупольської колонії потрапила під обстріл. Одна з жінок, яку вдалось евакуювати з окупації розповіла, що 30 наляканих жінок вибігли назовні, але деяких з них зупинили росіяни, які вже контролювали заклад.

«Відрізали голови й привезли під колонію сім тіл без голів. Кинули під паркан і сказали “забрати назад своє сміття”. Дівчата під дулами автоматів заносили трупи в колонію. Вже потім приїхала якась російська прокуратура й забрала трупи в Ростов. А до того вони, безголові, лежали в колонії», – розповідає Олег Цвілий.

Окупанти катували ув’язнених жінок не надавали їм допомоги. Одній із засуджених внаслідок обстрілу ампутувало кінцівки, вона померла від кровотечі на підлозі.

Евакуйована жінка розповіла, що в колонії торгували людьми. До цього причетні працівники, що лишились працювати на росіян. За її словами, один з охоронців закладу організував надання секс-послуг ув’язненими в обмін на в обмін на тушонку й горілку. Щоправда, це відбувалося нібито добровільно: дівчата погоджувалися, виходили до воріт. Там їх забирали, три дні «катали на танках» — і привозили назад. Людей, які вчиняли злочини там (зокрема, й охоронця) ідентифікували, тож ми сподіваємося, що він понесе покарання. Йому вже  оголосили про підозру у державній зраді.

Також у СІЗО були відсутні укриття та проблеми з водопостачанням, щоб працювала каналізація.

«В’язням не зачиняли двері камер, а лишали відчиненими навстіж, щоб ті не задихалися від смороду. Це СІЗО захоплювали чеченці у складі росармії. Поверхи, де були камери, вони закидали бойовими й світло-шумовими гранатами. Потім пустили кілька автоматних черг. Усі сиділи по камерах, тому багато хто це пережив. Один засуджений висунувся з камери сказати, що ніякого спротиву не буде, намагався пояснити, чому двері у всіх відчинені. Але поки він це казав, його застрелили в голову», – повідомив Олег Цвілий.
Джерело: Сіль Медіа

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь