Де найбільше використовується профнастил

 

 

 

 

Сьогодні важко уявити будівельну сферу без профнастилу, адже після його появи декілька десятиліть тому й досі не вщухає попит на товар. Не лише в приватному секторі, але й у великому будівництві все так само активно використовується металопрофіль сьогодні, як і п’ять-десять років тому.

  • Оздоблення будівель,
  • Покриття дахів,
  • Зведення огорож.

Це лише частина з переліку робіт, які вирішувалися за допомогою профнастилу в секторі приватного будівництва.

Що стосується промислових масштабів, то тут профнастил знайшов застосування для більш витривалих та вимогливих до міцності конструкцій, наприклад:

  • несучих споруд,
  • фасадів та стін будівель,
  • незнімної опалубки,
  • міжповерхових перекриттів.

Які властивості профнастилу зробили його незамінним у будівництві

Якщо говорити про профнастил, як будівельний матеріал, то перше, що кидається в очі, це його універсальність. Це означає можливість вирішувати великий перелік будівельних задач одним типом будівельного матеріалу. Компанія Евробуд і досі активно продає профнастил, адже на нього попит є, доволі високий. На сайті компанії https://www.eurobud.com.ua/uk/product-category/profnastil-uk/ можна переглянути асортимент металопрофілю, дізнатися, як саме він класифікується і звісно переконатися у його доступній вартості.

Дуже цінують властивості профнастилу, завдяки яким він і отримав велику популярність. До них відносяться:

  • Стійкість до зовнішніх впливів. Зокрема мова йде про ультрафіолетове випромінювання, опади, вітер, навантаження у вигляді снігу чи поривів вітру. Всі ці фактори можуть викликати зменшення функціональності гофрованих листів, але за рахунок надійного захисту цей вплив зведено до мінімального.
  • Міцність. Комбінація міцного металевого листа із його особливою формою створює міцний будівельний матеріал. Саме профіль листів додає жорсткості їм, форму, витривалість до механічного впливу ззовні, дозволяє зберегти форму, незважаючи ні на що.
  • Легкість. Невелика вага металопрофілю – це перевага для полегшення монтажних робіт, транспортування та і взагалі роботи з виробом.
  • Естетичність. Незважаючи на зовнішню простоту, профнастил виглядає доволі естетично та сучасно. Кольорова гамма та текстури поверхні додають можливостей для формування цікавих декоративних характеристик виробу.

Чому попит не вщухає?

Будівельна сфера розвивається, відбувається постійна поява нових сучасних матеріалів, але при цьому й досі не знайшлося такого, який би витіснив профнастил взагалі і зміг замінити його. На нашу думку цьому є декілька причин:

  1. По-перше, розробники нових матеріалів не зосереджуються на питаннях універсальності, тому більшість нових видів продукції не мають такої практичності, як гофровані листи.
  2. По-друге, ціна на профнастил все одно лишається однією із найнижчих на ринку, цей фактор можна вважати чи не найбільш впливовим.
  3. По-третє, люди звикли вже до якостей металопрофілю і знають, як він себе поведе в тій чи іншій сфері використання, а купувати нове – це ризик, не всі до нього готові.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь