Ніжин втратив Юрія Штанька

Ніщо так не об’єднує людей, як біда. Сьогодні вона на всіх одна… Війна…

На жаль, сьогодні наша громада знову схилила свої голови у глибокій скорботі… Зустрічаємо воїна на щиті…

Штанько Юрій Миколайович народився 18 серпня 1978року в селі Шатура Ніжинського району Чернігівської області.

Юрій отримав середню освіту у с.Шатура, після чого вступив до ПТУ№35, а потім був призваний на строкову військову службу і два роки служив у місті Стрий. Після закінчення служби одружився, на світ з’явилося двоє прекрасних донечок.

Чоловік мав золоті руки, тому ніколи не сидів без роботи, завжди ремонтував автомобілі, будував плани на майбутнє. Але все змінила війна… Справжній патріот своєї Батьківщини, Юрій не зміг спокійно всидіти вдома, не вагаючись пішов до військкомату, записався добровольцем та мужньо став на захист Батьківщини в складі 119-тої бригади 163 ТРО батальйону м.Ніжина. З перших днів обороняв своє рідне місто. Далі відправився до м.Бахмут, де 31 грудня 2022 року отримав серйозні поранення та втратив багато побратимів. Після лікування без жодного сумніву повернувся до служби. 28 лютого 2024 ворог здійснив підступний обстріл.

Виконуючи бойове завдання щодо захисту Незалежності України, Штанько Юрій Миколайович загинув… Ціною свого життя він здійснив найбільший подвиг справжнього чоловіка – віддав своє життя за цілісність і незалежність України, за майбутнє наших дітей.

На віки-вічні його ім’я буде вписане в історію нашої громади та України, як воїна – Героя. Прощання з загиблим воїном відбудеться 4 березня, о 13.00, у церкві Всіх Святих. Хода буде за маршрутом вулиця Гоголівська – Площа Франка – вул. Незалежності – село Ніжинське. Просимо вшанувати пам’ять Героя ходою – це найменше, що ми можемо зробити…

За інформацією Вікторії Сюр

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь