На Чернігівщині готують суп з маком. Скуштували б такий?

Чи можна приготувати суп з маком? Так, на Чернігівщині це можливо

Про цей рецепт «Чернігівщині туристичній» розказала жителька селища Варва Чернігівської області. Саме такий суп готувала їй її мама та бабуся. Для його приготування необхідно небагато простих інгредієнтів, а найголовнішим з них є мак. Так, саме суп з маком готували у с. Світличне Варвинської громади.

За рецептом необхідна картопля, мак, цибуля, морква, лавровий лист та вершкове масло. Попередньо замочити мак в окропі або ж прокипʼятити та залишити на 10 хв, щоб набух. Картоплю почистити, нарізати та поставити варитись, посолити на смак. Цибулю і моркву нарізати та зробити засмажку, додати вершкове масло. З маку злити рідину, пересипати в блендер, додати пів стакана окропу та перебити до появи «макового молока». Оскільки раніше не було сучасних помічників, то використовували ступу і товкач, в якому перетирали мак замість блендера. Картоплю трішки потовкти та закинути засмажку з овочів, лавровий лист і додати мак. Варити на маленькому вогні до готовності.

Якщо ви знаєте де ще готували, чи можливо готують такий суп розкажіть нам у коментарях.

Чернігівщина туристична запрошує

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь