Як вберегти холодильник під час відключень світла та в спекотні дні

 

 

 

 

Внаслідок постійних відключень світла за графіками в домівках українців потерпають і холодильники, які то нагріваються, то охолоджуються. Такі дії негативно впливають на роботу приладів. Лише упродовж кількох днів у майстра з ремонту побутової техніки Сергія Козловського у Житомирському районі кількість звернень по зламаних холодильниках збільшилася удвічі.

Як їх вберегти в таких умовах — з’ясовували журналісти Суспільного Житомир.

Що відбувається з холодильником та його запчастинами під час відключення електрики?

Насамперед втрачається холод. Також іде навантаження на компресор, потрібно слідкувати, аби були чисті радіатори, вимикаючи їх із розетки, треба чистити за допомогою пилососу та щіткою, аби ззаду було краще охолодження.

Крім того, наразі варто виставляти на менший холод режими, бажано мінімальні.

Як охолоджувати холодильник всередині?

Охолодження можна робити за допомогою акумуляторів холоду у вигляді пластин, які мають зберігатися у морозильній камері. Бюджетний варіант — зберігати пляшки з водою, які також можна перекладати всередину холодильника і таким чином підтримувати холод упродовж кількох годин відключення електрики.

У зв’язку зі спекою холодильники також виходять з ладу, бо часто стоять близько біля стіни, не можуть охолоджуватися. У таких випадках слід їх відсунути та ставити поруч вентилятор, щоб він час від часу обдував і охолоджував систему.

Вартість акумуляторів для охолодження становить, в середньому, від 20 до 200 гривень за штуку.

Як вберегти холодильник від перепадів напруги?

Коли зникає світло, то треба вимикати холодильник з розетки, аби не було різких перепадів напруги. Після увімкнення світла орієнтовно через 10 хвилин можна підключати техніку, аби не горіли мотори та реле.

Якщо є можливість, бажано ставити захисні блоки, які допомагають від перепадів напруги, вони мають певну затримку, щоб під час відключень пройшов певний час і це не завдало шкоди техніці.

Орієнтовна вартість таких блоків — 300-600 гривень.

За словами майстра Сергія, оскільки кількість звернень упродовж кількох днів, починаючи з 15 липня, збільшилася удвічі, варто дотримуватися простих правил охолодження холодильника та дбати про техніку “профілактично” і завчасно, аби запчастини не виходили з ладу і не довелося купувати новий холодильник.

Фото з мережі

Джерело: Суспільне Житомир

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь