Валідатори, електронні квитки: чи запровадять їх у міському транспорті Ніжина?

 

 

 

 

Сьогодні, 5 грудня у стінах Ніжинської міської ради зібралась робоча група по обговоренню перевезень у пасажирському транспорті міста Ніжина, за участі перевізників, представників виконавчого комітету Ніжинської міської ради, представників громадськості, депутатів Ніжинської ради та ЗМІ.

Також була присутня менеджер ТОВ «Чернігівська транспортна компанія» Ольга Корнієць.

Пише сайт “Нежатин

Говорили про правила користування міським пасажирським транспортом та вирішення інших проблемних питань, які виникають з громадським транспортом і перевезенням пасажирів по місту Ніжину.

Заступник міського голови Гигорій Олійник підкреслив, що наразі мають місце неодноразові звернення громадян, щодо якості проїзду, дотримання графіків руху, особливо у вечірній час а також хамське відношення до пасажирів.

Він зазначив, що практика інших міст показує, що встановлення валідаторів у міському транспорті дає можливість оцінити пасажиропотік, контролювати графік руху перевізників, тощо.

Представник ТОВ «Чернігівська транспортна компанія» Ольга Корнієць розповіла присутнім про впровадження даної системи: тобто встановлення валідаторів у міському транспорті, про електронні проїзні, транспортні картки та як користуватись електронним квитком. Вона зазначила, що з червня 2018 ця система працює у Чернігові.

В процесі обговорення виникали пропозиції запровадити карту містянина, яка дає змогу мешканцеві користуватися пільгами міста, завдяки своєму статусу, і відрізняє постійного жителя міста, який сплачує податки, від гостя міста.

Якщо говорити про картку жителя, то мова не не лише про пенсіонерів, які отримують пільги, але і загалом про всіх мешканців міста.

Також виникали “ЗА” і “Проти” встановлення валідаторів.

Були питання щодо вартості послуги і чи не вплиине вона згодом на ціну проїзду для мешканців Ніжина? І чи потрібно це взагалі громаді нашого міста?

Говорили й про те, аби можна було порахувати всіх пасажирів та визначити найпопулярніші маршрути, то досить доречно впровадження системи електронного квитка, який ще й допоможе вирішити питання виплати компенсацій перевізникам.

Були висловлені пропозиції й пілотного проекту. Тобто на деяких маршрутах Ніжина встановити валідатори та проаналізувати результат.

Підсумовуючи все вищесказане, Григорій Олійник сказав, що для обговорення даного питання беремо “тайм-аут” на два тижні, бо потрібно провести робочі наради та зустрічі, аби зрозуміти, який варіант прийнятний для нашої громади.

Чи потрібні в ніжинських автобусах валідатори?

Завантажується ... Завантажується ...

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Довідково:

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь