Огірки: господині Ніжина та Чернігівщини жаліються на поганий урожай

 

 

 

 

Цьогоріч, жаліються господині, особливого врожаю на огірки немає. Ще з весни жалілися, що, як ніколи, доводилось пересівати. І не один раз. Найзатятіші підсівали ще й у червні, і навіть у липні.

На базарі за кіло зелененьких правлять 15 гривень. Для такої пори ціна висока.

Тож люди, які приймають і здають огірки, і собі мають озолотитись?

— Та де там, — не підтверджує теорію Надія Петрусенко з Макошиного Менського району. Селище славне огірками. їх тут тоннами беруть для консервування на завод «Верес». — Семисантиметрові приймають по 16 гривень. Дев’ять сантиметрів — по 12. Тогоріч на гривню-дві дешевшими були. Так і врожай же не порівняти.

У минулому році здали на 4500 гривень. Цього поки що на 2500 назбирали. Гадаю, ще тижнів два будуть рости. Може, й до минулорічної цифри доберемо.

 Раніше ми писали: Зелені і з «пупырышками»: як зібрати гарний урожай огірків розповідають жителі Ніжина та області – http://nezhatin.com.ua/2020/06/12/zeleni-i-z-pupyryshkamy-yak-zibraty-garnyj-urozhaj-ogirkiv-rozpovidayut-zhyteli-nizhyna-ta-oblasti/

Так це у нас, можна вважати, ще вродило. На городі чорнозем. Хоч дощі, хоч посуха — на врожай не впливає. А люди жаліються, що і по два, і по три рази пересівали. То померзло, то помокло. А зараз жовкнуть.

Ми город останніми оремо. Чоловік тракторист. Поки інших обслужить, тоді тільки спої, обробляє. Але з того не печалимось.

Сію завжди я. Легка рука. Тьху-тьху.

А вже збирає, сортує і здає син. Тогоріч якось раніше пішли. Уже в двадцятих числах червня були. А це тільки 15 липня здавати почали.

Вибирає щодня. Здає через день.

Марина Забіян, тижневик «Вісник Ч» №31 (1785), 30 липня 2020 року

Ніжинка Тетяна говорить, що врожай цьогоріч не дуже відрізняється і від минулорічного, бо літом 2019 теж було небагато цього зеленого овоча. “Цього літа посадили на дачі 6 кущів, різних сортів. Скажати, що гарний врожай не можу – розповідає вона – так, є поїсти, є в салат що нарізати, та похрустіти свіжим огірочком з грядки, трошки в банки засолить. Але в минулі роки ми не знали куди їх і подіти! Зараз таких урожаїв немає”

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь