Життя у мирний час і скоєні воєнні злочини росіян: виставка “Дорогою вражень/уражень”

26 квітня, в мальовничому Національному історико-культурному заповіднику “Качанівка” відбулося відкриття виставки “ДОРОГОЮ ВРАЖЕНЬ/УРАЖЕНЬ”.

До експозиції увійшли світлини, зроблені фотохудожником Миколою Черепом в громадах Ніжинського та Прилуцького районів Чернігівської області до 24.02.2022 р. і після вторгнення на територію цих громад російської навали.

Микола Череп – нащадок козацького роду Черепів, дослідник історії та етнографії Чернігівщини; відомий фотохудожник, громадський діяч, член спілки краєзнавців України та засновник у селищі Петрушівка на Чернігівщині агро-туристичного комплексу «Соколиний хутір» – осередку зеленого туризму та одного із символів козацької України.

Світлини демонструють життя та гармонію громад Ніжинського та Прилуцького районів – приємні враження у мирний час, і зафіксовані скоєні воєнні злочини російської армії – болісні ураження, аби донести світу значущість перетворень, які переживає Україна з приходом російської армії та водночас запобігти паплюженню і переписуванню нашої історії.

Від початку повномасштабної війни в України, яку розв’язала рф, дорогами цих громад понад місяць постійно проходили великі колони російської військової техніки, зброї і живої сили ворога, які рухалися в бік Києва, що складає 80-кілометровий маршрут від села Дептівка до Ніжина.

Виставка включає в себе декілька експозицій та напрямків, зокрема: – фотовиставку та експозицію “Дорогою вражень/уражень” на яких представлено фото роботи зроблені в громадах Ніжинського та Прилуцького районів до 24.02.2022року та після вторгнення на ці землі російських військ, а також речі, які були знайдені в цих громадах одразу після вигнання росіян з Чернігівщини та засвідчують перебування на цих теренах ворога; – експозицію”Назавжди в небі”, присвячену загиблому в українсько-російській війні пілоту родом з Парафіївки – майору Дмитру Бортнику; – фрагмент фотовиставки “Стежками Тараса. Від Качанівки до Вашингтона”, на світлинах якої Ви зможете побачити природу та архітектуру заповідника “Качанівка”; – предмети декоративно-прикладного мистецтва та інше. Фотовиставка “Дорогою вражень/ уражень” вражає своєю потужною енергетикою. У ній поєднані спокій і жах, життя і смерть, війна, просякнута невимовним болем… На заході проходив благодійний продаж пам’ятних монет Монетного двору Соколиного хутора та фотокартин Миколи Черепа.

Зароблені кошти будуть спрямовані на потреби ЗСУ. Попри біль і горе війни, українці – нескорена нація. Ми обов’язково переможемо!

Виставка в Качанівці діятиме 3 місяці.

Даний матеріал виготовлено за фінансової підтримки ГО “Інститут масової інформації” в рамках проєкту міжнародної організації Internews Network

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь