16 січня розпочались спільні льотно-тактичні навчання рф та рб на території білорусі

 

 

 

 

У Білорусі розпочалися спільні льотно-тактичні навчання російської та білоруської військової авіації.

Про це заявило Міністерство оборони Білорусі.

Як зазначає моніторингова група “Беларускі Гаюн”, йдеться про спільні льотно-тактичні навчання авіаційних підрозділів збройних сил РБ та РФ, які входять до складу авіаційного компонента регіонального угруповання військ (сил). Очікується, що навчання відбуватимуться з 16 січня до 1 лютого.

Повідомляється, що в них бере участь авіація Повітряно-космічних сил РФ, про що “Беларускі Гаюн” вже повідомляв раніше під час прильоту до Білорусі 12 вертольотів ПКС РФ 8 січня, і 8 винищувачів ПКС РФ 15 січня“, — йдеться у повідомленні.

Міноборони Білорусі називає головною метою навчань “підвищення оперативної сумісності при спільному виконанні навчально-бойових завдань”. Також у міністерстві заявляють, що на навчаннях авіація двох країн планує відпрацювати низку інших питань:

  • ведення повітряної розвідки;
  • спільне патрулювання повітряного простору вздовж державного кордону;
  • авіаційна підтримка угруповань військ;
  • висадка тактичного повітряного десанту;
  • доставка вантажів та евакуація поранених.

Також Міноборони Білорусі повідомило, що для забезпечення проведення навчання залучені всі аеродроми та полігони Військово-повітряних сил та військ ППО Збройних сил Білорусі.

Міноборони Великої Британії вважає, що нове розгортання російських літаків у Білорусі, ймовірно, є справжніми навчаннями, а не підготовкою до будь-яких додаткових наступальних операцій проти України.

Суспільне

Влада України інформує, що через навчання можливі тривоги, які ймовірно будуть тривати довше. Але українців закликають не нехтувати сигнал “повітряна тривога”, особливо це стосується прикордонних регіонів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь