В яку ціну картопля на ніжинському базарі: уродила чи ні? (Фото)

 

 

 

 

Картоплю у нас вважають другим хлібом. Більшість людей на Ніжинщині мають власні присадибні діялнки і намагаються виростити на ній власний урожай. Але не завжли він такий, як хотілося б господарям.

Тож, який урожай картоплі восени 2021? 

Про це дізнавалися журналісти “Нежатин“, завітавши до Ніжинського ринку та поспілкувалися із продавчинями.

На Ніжинський ринок везуть картоплю із села Даніно, Кошелівки, Вертіївки, Крути, Липів Ріг та інших. Ціна на цей популярний овоч різна: 10, 12,15 грн/кілограм. Кажуть, що сьогодні якийсь чоловік продавав картоплю на базарі і по 5 грн за кіло, проте в таку ціну на Ніжинському ринку ми її не знайшли.

Як урожай?

Урожай у кого який – каже продавчиня Галина Юхимівна – от сусідка вчора вибирала картоплю і в неї така гарна і багато, хоч клаптик огороду зовсім маленький!”.

Та нікудишня цьогоріч картопля в нас, такого ще не було! Урожай поганий” – говорить Світлана, яка поруч торгує на ринку.

Селяни зітхають, сумно підтверджуючи, що осінній урожай цьогоріч дуже поганий. Проте, серед огородників є й оптимісти, які посміхаючись говорять: “Ото немає кращого, коли не вродить! Тоді й клопоту з нею набагато менше і картопля в ціні!”.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь